Nnywellness.com

Hva betyr 720p i Plasma TV bety?


Før flatskjerms-TV avhengig Kjøp hensyn hovedsakelig størrelse og merke foretrukket. Flatskjerm-TV, men inkludert plasmaskjermer, kommer i mange forskjellige varianter, størrelser og spesifikasjoner. Bildekvalitet og pris på plasma-TV, avhenger av teknologien som brukes til å forbedre oppløsningen. I de fleste tilfeller er viser med den høyeste oppløsningen den dyreste.

720p

High definition TV ser bedre fordi de har en høyere oppløsning. Eldre TV brukt linjer for å bestemt oppløsning og flere linjer mente høyere oppløsning. HDTV oppløsningen avhenger av antall piksler har TV. Non-HDTV-skjermer inneholder ca 300 000 bildepunkter mens HDTV kan ha opptil to millioner piksler. I en HDTV bruker videosignalet som sendes til TV enten sammenflettet eller progressiv skanning teknologi. 720p bruker en progressiv skanning for å vise bilder. Hvor 720 betyr den opprinnelige oppløsningen og sikkerhetsnivå med bildedetaljer som TV kan produsere.

Vertikale oppløsningen

720p plasma-TV viser bildet for 1280 x 720. 1280 nummeret indikerer den vannrette oppløsningen og 720 nummeret indikerer den vertikale oppløsningen på skjermen. Hvis du multiplisere disse tallene, vil du skjermens totale antallet bildepunkter. En 720p plasma TV skjerm, inneholder derfor en total oppløsning på 921,600 eller nesten en million piksler. Jo flere piksler plasma-skjermer inneholder, jo bedre bildekvalitet.

Hva er Plasma

For å produsere bilder på plasma-skjerm, må flere kjemiske reaksjoner skje. En plasma-skjermer inneholder plasma gass fylt med xenon og neon atomer. Skjermen fanger elektrisk ladede atomer og elektroner mellom to tynne lag av gjennomsiktig glass. Når du slår på denne typen display, disse atomer collid, og kollisjonen frigjør energi i plasma, neon og xenon å løslate fotoner lys.

Progressiv skanning

En progressiv skanning viser hele rammen i en enkelt sveip. Dette betyr at denne typen skjermen ikke dele rammen i to sammenhengende felt som analog sammenflettet NTSC-video. Dette resulterer i en komplett 60 rammens per andre, skape dobbelt bildeinformasjonen en sammenflettet format. Kvaliteten på bildet produsert av progressiv skanning teknologi er lik som en film med skarpe detaljer ikke fragmentert av synlig linjene som vises i eldre TV.