Nnywellness.com

Hvor å låse opp en Sprint Palm Treo


Hvor å låse opp en Sprint Palm Treo

Å kunne bruke Sprint Nextel Palm Treo PDA på en annen leverandør kan være nødvendig siden de fleste leverandører nå ikke bære håndflaten Treo line av PDA-enheter. Å låse opp en Palm Treo enhet som er koblet til Sprint Nextel, må du ha en eksisterende konto hos leverandøren eller kontoen må ha avsluttet i løpet av de siste 90 dagene. Du må også være kontoinnehaveren eller en autorisert bruker av kontoen. Hvis du oppfyller minimumskravene, kan du be om å få enheten ulåst.

Instruksjoner

• Eksterne * #06 # i Palm Treo enheten til serienummeret på telefonen. Serienummeret, ellers kjent som hvor IMEI (International Mobile utstyr identitet) er den eneste måten å identifisere det riktige låse opp koden for en Palm Treo. Dette nummeret må gis til Sprint Nextel.

• Kontakt Sprint kundeservice på 1-888-211-4727 og be om å få snakke med en kundestøtterepresentant. Fortelle kunden bekymre rep du vil kunne sette en annen operatørs SIM-kortet (subscriber identity module) i telefonen. Rep ber deg om å bekrefte kontoen og deretter be om din telefonmodell, IMEI-nummeret og en e-postadresse slik at de kan sende deg det låse opplåsingskoden og instruksjoner.

• Kontakt Sprint kunden 48 timer etter at du behandle låse forespørselen og få opplåsingskoden fra en kunde omsorg rep. Antallet må angis i telefonen for å låse den. Sprint også emails opplåsingskoden din e-postadresse. Dette er et alternativ til ringer Sprint kundebehandling å få koden.

Tips og advarsler

  • Palm Treo er utformet med datatjenester. Det er lurt å kontakte din nye leverandør for å få GPRS (data)-innstillingene slik at din Palm Treo fungerer ordentlig. Uten å gjøre det, vil du ikke kunne få tilgang til Internett eller motta e-post på enheten.