Nnywellness.com

CD & DVD opphavsrettslover


CD & DVD opphavsrettslover

CDer og DVDer har vært en del av den offentlige scenen for lenge nok nå som spiller av musikk eller filmer fra en plate har blitt allestedsnærværende. Hva har ikke endret er mangel på informasjon folk har om CD og DVD opphavsrett i kraft. Disse opphavsrett bære harde straffer, så det er viktig å kjenne dine rettigheter og forpliktelser for CDer og DVDer du eier.

Eiendomsrett

I henhold til lover om opphavsrett du eier kommersielle CD eller DVD som din eiendom når du kjøper den---men bare fysisk skallet (i dette tilfellet platen). Materialet på platen---være at musikk eller filmer---er under copyright og forblir eiendommen av de som laget det (f.eks artister eller filmstudio). Dette er grunnleggende juridiske prinsipp der alle annet renner.

Duplisere rettigheter: CD

Å kopiere en CD for personlig bruk (dvs. som backup) er opphavsretten etter innspillingen industri forening av Amerika (RIAA). All kopiering av musikk til CD gjort på en datamaskin---om kopiering er en enkelt sang eller et album---innebærer brudd på opphavsrettigheter. RIAA baserer dette på åndsverkloven 1976.

Duplisere rettigheter: DVD

Mange lage kopier av DVD for personlig bruk, og mange programmer er solgt til dette formålet. Men er ifølge Digital Millennium Copyright Act (DMCA), det ulovlig å bryte kopibeskyttelse systemet ansatt av de fleste kommersielle DVD-filmer. Derfor er det ulovlig å kopiere en kommersiell DVD for ethvert formål.

Kopiere programmer for DVD

Programvare finnes kopiere platen av noen eller alle av innholdet av en kommersiell DVD. Selskaper gjør denne programvaren har blitt tatt til retten. For eksempel ble 123 Studio tvunget til å fjerne muligheten av DVD kopiere programvaren til å fungere med opphavsrettslig beskyttet DVDer. Dette fremtvinger effektivt opphavsrett slik at DVDen du kjøper den og bare kopiere du kan lovlig eier.

Kopiere programmer for CDer

Som med DVDer, vil lett tilgjengelig programvare gjøre en plate av noen eller alle av innholdet i en kommersiell CD. I motsetning til tilfellet med DVD-programvare, men forsøkte ingen å begrense bruken av CD-kopiering programvare. Industrien er i stedet avhengig digital rettigheter ledelse beskytte musikken og begrense hvordan den kan brukes av kjøper. Restriksjonene holde det kopieres til en disk, andre datamaskiner eller bærbare spillere. Dette fremtvinger effektivt opphavsrett.

Ekspert innsikt

Uansett opphavsrett er å kopiere en CD eller DVD for personlig bruk en godt akseptert praksis, som oddsen av får i juridiske problemer er nesten lik null. Det, selvfølgelig, avhenger fornuftig betingelsen at du tar en kopi for eget bruk, og ikke for å selge online eller gjennom en butikk. Bruke sunn fornuft er den beste måten å holde seg unna trøbbel med lover om opphavsrett.

Advarsel

Opphavsrett kan virke litt tvilsomme og forvirrende. Likevel er det viktig å innse at loven har en tendens til å komme ned på siden av juridiske eieren. Dette kan resultere i store bøter og med fengselsstraff for en person som blir fanget i en krenkelse av opphavsrett.