Nnywellness.com

Android Widget utvikling


Introdusert i Android 1.5, er widgets en spesiell type app som vises på brukerens Hjem-skjermen sammen med Snarveisikoner. Oppsettet for en widget er skrevet i XML, men dens funksjoner - hva å gjøre når oppdatert, hva du skal gjøre når opprettet, etc., er Java metoder, arvet og overskrevet fra AppWidgetProvider-grensesnittet.

Widgeten grunnleggende

Opprette en fungerende widget som en bruker kan legge til Hjem-skjermen må du opprette en ny klasse som arver fra AppWidgetProvider. Denne klassen inneholder metoder for å motta widget-bare hensikter, for eksempel en hensikt å lukke eller oppdatere widgeten. En widget må også inneholde en XML-metadataene fil, som forteller Android operativsystem om widgeten tiltenkte egenskaper som minimum dimensjoner, oppdateringsfrekvens, oppsett og andre data operativsystemet må vite.

Widgeten begrensninger

Widgets for smarttelefoner er begrenset til en bestemt størrelse og kan bare oppdatere seg bare så ofte. I versjoner av Android 3.1, de effektivt erstatte ikoner på Hjem-skjermen og kan ikke endres, slik at når du angir en minimum størrelse for widgeten det vil strekke seg for å dekke antall mellomrom som trengs for å oppfylle minimumskravene. Senere versjoner av Android har re-store widgets, og så de størrelse variablene blir "standard" for widget og ny størrelse variabler, minResizeWidth og minResizeHeight--angir widgeten faktiske minimumsstørrelsen. I tillegg har alle ting en minimum oppdateringsfrekvens. Hvis du angir en oppdateringsfrekvens som er lavere enn minimum, Android ignorerer den og bruke sin egen minimum oppdateringsfrekvens, for eksempel 30 minutter i versjon 1.5 apps.

Widgeten oppsett

Ting må kunne kjøre på mange forskjellige telefoner som har ulike skjermoppløsninger. LinearLayout er en enkel layout bruke som enkelt passer på en gitt skjerm; det ordre komponenter enten venstre mot høyre eller fra topp til bunn avhengig av sin "android: orientering"-attributtet. FrameLayout og RelativeLayout er også kompatibel med widget utvikling. Widgets kan neste oppsett i andre oppsett. Android versjoner 4.0 og opp automatisk gjelder margene til deres widgets hvis du app targetSdkVersion til 14 eller høyere; utviklerne anbefaler at du ikke legger ekstra marginer utenfor widgeten bakgrunnsfigur hvis utvikler for denne plattformen.

Widget-konfigurasjon

Noen ting bare vise informasjon og kan ikke tilpasses av brukeren. Andre tilbyr en måte å konfigurere widget. Du kan implementere dette customizability ved å opprette en klasse som utvider Activity-klassen og angi oppsettet med XML. Konfigurasjonen klassen får tilgang til komponenter i klassen din oppsettet slik at widgeten gjenkjenner brukerens handlinger og oppdaterer widgeten igjen. AndroidManifest.xml holder oversikt over aktiviteter du har implementert.