Nnywellness.com

Tips om fjerne oksygen sensorer


Oksygen sensorer har to grunnleggende funksjoner: oppstrøms sensorer nær manifold måler mengden av oksygen og brent drivstoffblandingen i eksos; nedstrøms sensorer ligger nær katalysator overvåke katalysator effektiviteten. Hvis for mye drivstoff eller mye oksygen blir lest av sensoren, overfører den informasjon via radiosignal til PCM, som deretter gjør justeringer i motoren å løse problemet. Oksygen sensorer slites ut etter en stund og må byttes under regelmessig vedlikehold planleggingsintervaller.

Finne riktig sensoren

Den vanskeligste delen av erstatter en oksygen sensor å finne riktig. Kjøretøy i dag har minst to, men noen kan ha opptil fire sensorer. Når sensoren ikke overfører eller oppdages en merkbar problem i drivstoff blanding, vil PCM utløse "motor" lyset å varsle bileieren at det er et problem. Alle biler bygget etter 1996 har universell PCM plug-in kilder kalt "DLCs" eller "data link kontakter." En skanning verktøyet eller kode leser vil tillate deg å finne ut av problemet eller begrense det ned etter kobler det til DLC, og deretter lese koden. Men hva om det sier noe sånt som: "kretsen feil sensor 1 bank 2?" Banker og sensor brukes til å identifisere plasseringen av dem i systemet. "Sensoren 1" indikerer en fremover eller oppstrøms sensor mot manifolden; "banker" Angi splittelsen i systemet, for eksempel en Y-rør kommer av motoren eller en ekte dual eksos system. Bank 1 ligger vanligvis på samme side av bilen - venstre eller høyre - som nummer én sylinderen. Så ville sensoren 1 bank 2 være betjent oppstrøms av manifold på motsatt side av nummer én sylinder.

Tilgang

Tilgang til noen av sensorer er i dag litt utfordrende. De fleste bilprodusentene sett oksygen sensorer i iøynefallende steder som kan enkelt nås. Andre kan gjøre du lurer på hva de tenkte da de laget systemet. Det finnes verktøy for å gjøre det enklere for deg og et triks eller to som kan fungere. Når du har funnet den riktige sensor eller sensorer, koble sensoren fra wire selen.

Verktøy

Oksygen sensor skiftenøkler eller kontakter er tilgjengelig i de fleste deler butikkene i dag. Selv om de gjør jobben mye enklere, er de ikke magi wands. Begrenset tilgang er fortsatt å utfordre deg, og korrosjon på gamle sensoren og eksosrør kan være en annen hindring. Fjern sensoren når du har fått verktøyet på det ved å slå verktøyet mot klokken. En grad av makt vil være nødvendig, men hvis det ikke føles som det kommer å rikke, varme opp delen av eksosrøret som omgir trådene av oksygen sensor kan hjelpe. Dette kan gjøres med en bærbar propan fakkel. Ikke varmen sensoren også. Du mål er å utvide eksosrøret og ikke sensoren. Være forsiktig med å brenne selv, prøve fjerne sensoren med fastnøkkel eller socket til du er vellykket. Hvis du ikke har en fakkel, kan du prøve å kjøre bilen lenge nok å varme systemet for en stund og deretter liberalt spray smøreolje på sensoren.

Utskiftning

Erstatning sensorer varierer i pris fra $50 til $120 et stykke. Bosch gjør en anstendig direkte-fit ettermarkedet sensor laget spesielt for de fleste biler til en rimelig pris. Dealership vil selge direkte-fit opprinnelige utstyr sensorer, men vil være på den høye enden av prisklasse. Du kan oppdage i jakten på den beste prisen at en universell sensor er tilgjengelig for mange biler. Dette betyr at sensoren kan være kablet i og brukt i mer enn ett program nonspecifically. Selv om det er billigere og høres ut som en god avtale, Vær oppmerksom på at i tillegg til å fjerne og erstatte oksygen sensor, du kommer til å kutte og spleise ledninger, som mest sannsynlig ikke vil fargekode på samme i begge ender. For noen få dollar mer, vil pengene bli godt brukt for en navnet-merket direkte-fit oksygen sensor laget spesielt for kjøretøyet.