Nnywellness.com

Hva er vanlige blenderåpning linse innstillinger for innendørs Portrait Lighting?


Hva er vanlige blenderåpning linse innstillinger for innendørs Portrait Lighting?

Skyting portretter kan være en vanskelig oppgave. Ikke bare vil du trenger å bekymre deg om faget ser bra, men du må også sørge for at de tekniske kvalitetene av bildet er god. Den største utfordringen av innendørs portretter er vanligvis den lave mengden lys. Skyting et bilde med en liten blenderåpning resultater i et undereksponert bilde som ikke trenger akseptabel detaljnivået for et portrett.

Naturlig eller husholdning belysning

Et bilde som bare har naturlig lys, som vinduet eller husholdning belysning har en relativt lav mengde lys sammenlignet med andre situasjoner. For dette oppsettet blir den største blenderåpningen får du bedre. De fleste objektiver er i stand til f/3.5, men som en blenderåpning på f/1.8 er å foretrekke. Den ekstra mengden lys vil tillate deg å skyte på en lavere ISO og ha et bilde med mindre støy.

Studio lys

Hvis du har studio lys, trenger aperture vil være mye annerledes. Strobelys produsere en relativt stor mengde lys, spesielt på deres topp nivå. Vanligvis er en blenderåpning på f/3.5 eller høyere nødvendig, avhengig av din kunstneriske stil. Et bilde med en dybdeskarphet må du redusere lysnivået å skyte på f/2.8 eller lavere.

Dybdeskarphet

Dybden av feltet er mengden av forgrunnen og bakgrunnen uskarphet i et bilde. Noen portretter ser fantastisk med dybdeskarphet, bare et lite område av motivet er i fokus. Et godt eksempel på dette er når en fagets øynene er i fokus, mens hans eller hennes ører har litt uskarpt. Denne dybdeskarpheten oppnås bare med en blenderåpning på f/2.8 eller lavere. Når du bruker en åpen blender, sørg for at din fokuspunktet er faktisk i fokus!

En hel emnet

Når du fotograferer noens hele kroppen, burde aperture være mer åpen å kompensere for den potensielle Objektivuskarphet. En blenderåpning mellom f/3.5 og f/5.0 bør være akseptabelt. Vanligvis mer fag og gjenstand som er i bildet, jo mindre blenderåpning bør være å dimme. Hvis mulig, resulterer en blenderåpning på f/8.0 vanligvis i skarpeste bildet for de fleste objektiver.