Nnywellness.com

Hvordan du konfigurerer toveis lyd systemer


Hvordan du konfigurerer toveis lyd systemer

Kvaliteten på høyttalerne, ikke antallet av dem - er det som bestemmer om du kan sette opp en toveis lyd system. Den vanlige oppfatningen er at en toveis system har to høyttalere, en tre-veis system har tre høyttalere og så videre. Men hvor mange "måter" er definert av antall frekvensområder som høyttalerne kan dekke. Toveis høyttalerne har én eller flere høy frekvens (diskanthøyttalere) og én eller flere lavfrekvente stasjoner (bass). Du kan enten bruke en forsterker, to forsterkere eller to kanaler med en forsterker å makt opp en toveis høyttaler.

Instruksjoner

Single-Amp ledninger

• Finn inngangsterminalene på høyttaleren. Hvis det er bare to terminaler, kan bare høyttaleren kobles i en enkelt-amp-modus.

• Koble en ende av positive og negative ledningene til tilstrekkelig terminalene på forsterkeren.

• Koble ledningene positive og negative til positive og negative terminalene på høyttaleren. Hvis høyttaleren har fire terminaler (nødvendig for bi-amping) kan du koble ledningene til noen par terminaler. Men sørg for at metall plater som kobler positiv terminalene sammen og negative terminalene sammen er på plass, slik at begge høyttaler stasjoner får lydsignalet.

Bi-Amp ledninger

• Finn inngangsterminalene på høyttaleren og sikre der er fire terminaler. Hvis høyttaleren bare har to terminaler, vil det ikke være bi-amped.

• Fjerne metallplater som kobler terminal parene sammen.

• Koble et par ledninger til forsterkeren eller forsterker kanal som skal brukes til å drive høyder. Koble den andre enden til øvre terminalene på høyttaleren.

• Koble den andre par ledninger til andre forsterkeren eller forsterker kanalen brukt til å drive lows. Koble den andre enden til lavere terminalene på høyttaleren.

Tips og advarsler

  • Toveis høyttalere kommer med et passivt delefilter inni dem som skiller frekvenser. Hvis en bi-amping ledninger metode brukes, interne crossover er forbigått, men signalet må gå gjennom en ekstern crossover ligger før forsterkeren. Dette fører til en mer kompleks ledninger ordningen, men tar høyttaleren til sitt fulle potensial.
  • Vær forsiktig ledningsnett høyttalerne og forsterkere å alltid matche polaritet. Koble en positive ledningen til en negativ terminal eller omvendt vil føre til dårlig lyd ytelse eller kan også skade forsterkeren.