Nnywellness.com

Forskjeller mellom kompakt glimtet & SD minnekort


Forskjeller mellom kompakt glimtet & SD minnekort

Sikre digital (SD)-kort og kompakt glimtet (CF) er to vanlige flashminne standarder. Begge koster omtrent samme mengde penger og er kompatible med en rekke enheter, for eksempel digitale kameraer, datamaskiner og skrivere. Det er imidlertid noen bemerkelsesverdige forskjeller mellom de to kort standardene du bør være klar over før du investerer i enten teknologi.

Design

SD-kort er mye mindre enn CF-kort.
Den mest åpenbare forskjellen mellom kompakt glimtet og SD hukommelse kortene er størrelse. Et SD-kort er omtrent på størrelse med et frimerke og har ni pinner. Compact flash-kort er mye større fordi de har 50 pins. Et CF-kort er om halvpart av størrelsen av en kortstokk og nesten fire ganger så tykk som SD-minnekort.

Compact flash-kort har en innebygd minnekontrolleren. Dette reduserer belastningen av enheten det er koblet til, men gjør liten forskjell i reell bruk. Selv om SD-kort mangler en minnekontroller, inneholder de maskinvare for å kryptere data. De fleste enheter ta ikke nytte av denne teknologien.

Ytelse og kapasitet

Compact flash-kort har en maksimal kapasitet på 137GB, mens de offisielle SD kort spesifikasjonene bare støtter opptil 2GB. Selv om produsenter har frigitt større SD-kort, er de ikke tilgjengelig i kapasiteter så høyt som compact flash-kort.

I realiteten er SD-kort like raskt som CF hukommelse. Andre faktorer, som minnekortleser som du bruker og hastigheten på enheten du kobler et kort til spille en mye større rolle i hastigheten på kortet. I teorien, men har CF-kort potensial til å nå høyere hastigheter fordi de har flere pinner.

Kompatibilitet

Adaptere er tilgjengelig som lar CF enheter bruker SD-kort.
SD og CF-kort fungerer med tusenvis av digitale kameraer, datamaskiner og andre enheter. Imidlertid er SD-kort kompatible med et større antall enheter generelt.

For eksempel er SD hukommelse preferanse for nyere kameraer på grunn av sin lille størrelse. På den annen side, har mange high-end DSLR kameraer ikke SD-kortspor. Men adaptere er tilgjengelig som kobler til større CF-kortplassen og tillate brukeren å plugge inn et SD-kort. CF-kort er for stor til å passe i en SD slot selv med en adapter. Til slutt, inneholder flere datamaskiner minnekortlesere for SD hukommelse enn CF hukommelse.