Nnywellness.com

Bruk lav oktan drivstoff i en Mercedes E430


Bruk lav oktan drivstoff i en Mercedes E430

Premie, høyoktan drivstoff angis av Mercedes for bruk i sine E430. Men er noen kortvarig bruk lav oktan drivstoff i E430 akseptabelt under visse omstendigheter og kjøreforhold. Hvis høyoktan ikke er tilgjengelig, i de fleste tilfeller kan du midlertidig bruke vanlige, men det er mye bedre å unngå dette hvis mulig. Vurdere bruk av lav oktan i en E-340, enten for en nødsituasjon eller redusere kostnadene for drivstoff, må du forstå nøyaktig hva oktan betyr.

Forstå oktan å bestemme dens bruksområder

En ofte misbrukt, misforstått ordet "oktan" er ikke en vurdering av makt. Det gjør ikke en søkemotor kraftigere. Det betyr mer "eksplosive," måten racing drivstoff som nitro-metan eller rase-drivstoff tilsetningsstoffer som lystgass er mer eksplosive, hver generere mer strøm enn pumpe gass av noen oktantall.

Hva oktan egentlig betyr

Oktan er en vurdering av stabilitet. Jo høyere oktan, mer stabile drivstoffet er og lavere sin flash. Når drivstoff er atomized med luft, kan det være utilsiktet antent press eller varme. Så, hvis en bil med utilstrekkelig oktan er underlagt svært anstrengende bruk, skape mer varme, drivstoff kan detoneres før tennpluggen detonates det. Komprimering kan også forårsake atomized drivstoff å detonere før tennpluggen antenning det. Så, komprimering motorer krever en relativt høyere oktan-rating. E430 har en høy 11:1 komprimering, som er den primære årsaken den skal kjøres bare på høyoktan drivstoff. En annen grunn for høyoktan drivstoff innebærer motor slitasje. Hvis motorens forbrenningskammer eller stempler har lite kutt eller høy kapasitet i dem, vil de pleier å superheat, muligens også glødende rødglødende. Hvis dette skjer, vil de fungere som en diesel-glødeplugg og forårsake detonasjon. Alle disse faktorene kombinert øke sannsynligheten eller alvorlighetsgraden av pre detonasjon.

Risikoen ved pre detonasjon

Mercedes E430, som alle gassmotorer, er utformet for å antennes gassen-luft-blandingen til en veldig presis i motoren syklusen. Hvis pre detonasjon oppstår, kan det skape enormt press på kritisk intern motordeler som lagrene, stempler, kobler stenger, timing kjede og hele ventil-tog. Bruke lav oktan drivstoff i E430 vil ikke nødvendigvis føre til skade, men det vil øke sannsynligheten for å forårsake skade. For eksempel hvis E430 i en god tilstand av tuning, har ingen kutt og riper i interne komponentene, kjører i kjølig vær og drives delikat med rpm holdt lav, kan bilen kjøre helt fint. På den annen side, er det ikke utenkelig at dette ville ødelegge motoren.

De bare to grunnene til å risikere dette er å spare penger eller å bli med i et knipetak. Men med en kostbar, kompleks fase-shifting ventil tog og delikat aluminium hoder i en komprimering Mercedes - spare penger på gass ikke selv bør vurderes. Hvis du løpe ut av gass og vanlig er alt du trenger, kan du sannsynligvis komme unna med det. Men husk, selv har bilen tauet vil være billigere enn å erstatte en E430 motor.