Nnywellness.com

Feilsøke høyttalere


Feilsøke høyttalere

Høyttalere kan slutte å virke uventet for en rekke grunner, hvorav mange kan løses uten hale skap til et verksted. Arbeide systematisk, fra én høyttaler til neste, er det mulig å isolere problemet til en spesifikk høyttaler eller kanskje forsterkeren eller mottakeren. Når kilden til problemet ligger, bør kontrollerer tilkoblinger ta bare noen få minutter. I fravær av et stort problem, som en blåst høyttalemembranen, er sjansene låtene vil spille igjen i mindre enn en halv time.

Instruksjoner

• Finn høyttaler problemet. I et stereoanlegg, vil lyd bli hørt gjennom en venstre og høyre høyttaler. Hjemmekino systemer inkluderer fem til syv høyttalere og subwoofer, produsere lyd. Lytt til systemet med audio spiller for å finne som taler fungerer ikke.

• Kontrollerer saldoen og surround lydkontrollene på mottakeren. Hvis innstillingen balanse slås helt til venstre eller høyre, kommer ingen lyd fra andre. Hvis surroundlyd er satt til tre kanal, for eksempel vil bakre høyttalerne være stille. Endre innstillingen kan løse problemet.

• Se over alle høyttalerkablene koblet til systemet for tydelig underskriver av en pause, crimped ledninger eller andre skader som kan avbryte lydsignalet til høyttaleren. Erstatte dårlige ledninger med nye høyttalerledningen.

• Koble hver høyttaler ett om gangen fra settet med høyttalerkablene og fest klippene på ohmmeter volt til ledninger å sjekk for et signal fra mottakeren. Dette sikrer power strømmer fra mottakeren helt gjennom ledningene.

• Kontroller tilkoblinger på baksiden av hver høyttaler og mottaker. Høyttalerkablene skal legges den riktige terminalen, sikkert med røde kabelen koblet til positiv terminalen og andre kabelen koblet til den negative terminalen. Positive og negative terminaler er vanligvis fargekodet rød (+) og svart (-).

• Se baksiden av høyttaler kabinett for en tilbakestillingsknapp, som er en strømbryter som turer Hvis strømmen flyter til høyttaleren truer med å skade komponenten. Trykk på for å lukke banen, som kan løse problemet hvis en bardus makt pigg har dukket sikringen. Ikke alle høyttalere er utstyrt med en tilbakestillingsknapp.

• Fjerne høyttaler dekselet for å se etter synlige tegn på skader høyttaler koner. Dekker på de fleste typer høyttalere trekk rett opp og koble ved å justere fire pinnene i hjørnene med hullene i høyttaler kabinett. En revet eller revet høyttalemembranen eller en kjegle med et synlig hull, spilles ikke riktig, hvis aktuelt. I beste fall vil høyttaleren produsere en skarp summende eller summende lyd. Sette inn høyttaleren er ofte den eneste løsningen, med mindre høyttaleren er et high-end modell som kan repareres med en erstatning kjegle.

• Koble høyttaler fra kabelen og koble en høyttaler som kan virke. Hvis den andre høyttaleren ikke vil spille, er problemet med en av de interne forsterkerne i mottakeren. Hvis den andre høyttaleren spiller normalt, er problemet med den opprinnelige speaker.

Tips og advarsler

  • Alltid slå ned volumet bryteren på mottakeren før du slår på systemet. Plutselig volum utbrudd kan skade høyttalerne.
  • Slå av mottakeren under tilkobling og frakobling høyttalere, slå den på igjen når forbindelsen er fullført. Dette hindrer at en blåst amp Hvis to høyttalerkablene er tilfeldigvis krysset.