Nnywellness.com

Klasse D forsterker opplæringen


Klasse D forsterker opplæringen

Elektronisk forsterker design faller i en rekke generelle katagorier, kalt klasse A, klasse AB, klasse B og så videre. En grunnleggende klasse D-forsterker har bedre energieffektivitet enn den vanlige klasse AB i stereoanlegg, men det har alvorlig forvrengning. Nylige forbedringer klasse D kretsen har omgås forvrengning problemet, opprette en forsterker med høy effektivitet og god kvalitet.

Klasse D krets

En klasse D krets har en inngang til å akseptere et signal, en utgang til en høyttaler eller andre belastning og et par MOSFET eller andre transistorer. I motsetning til klasse A- og AB kretser, som bruker en bias gjeldende for å holde transistorer aktivert gjennom et signal syklusen, bruker en klasse D design ingen skjevhet gjeldende. I positiv halvdel av inngangssignalets syklus, en transistor aktiverer og den andre er av. I den negative delen av syklusen omvendte transistorene roller. Phono-inngangen på produksjon er en pulsen bølge å ha input signal frekvens. Selve klassen D passer forsterke pulser men ikke musikk eller annen lyd materiale - forvrengningen gjengir musikken ugjenkjennelig.

Ikke-lineære forsterkning og effektivitet

I motsetning til andre forsterker klasser er transistorer i en klasse D forsterker fullt på eller av - utgangssignalet ikke er et speilbilde av input. Klasse D, så er et eksempel på ikke-lineære forsterkning, så produksjonen ikke er til inndata. Teoretisk sett, klasse D gir 100 prosent effektivitet, levere all sin kraft til høyttalerne. I praksis spre transistorene ti prosent eller flere av forsterkerens inngangseffekt, produksjon effektivitet, fra om lag 78 til 90 prosent. Klasse A- og AB-forsterkere administrere omtrent 20 og 50 prosent, henholdsvis.

Høy frekvens Oscillator

Overraskende, er du forsterkere i klasse D i mange hjem automatisk systemer og underholdningssystemer. En innovativ design bruker inngangssignalet for å modulere frekvensen av en oscillator som nominelt er 200 kHz eller større. Klasse D krets forsterker dette blandet, og deretter fjerner komponenten høyfrekvente med en low pass-filteret. Phono-inngangen på lydkvalitet gjort nøye, og rivaler som klasse AB design.

Kompleksitet og kostnader

Med tillegg av oscillator, filter og andre kretser blir klasse D-forsterker mye mer komplisert enn en klasse A eller AB, som bruker en håndfull komponenter. Hvis du var å gjennomføre en klasse D med atskilte komponenter, ville det være en kostbar, komplisert forsterker. Heldigvis integrerte kretser redusere kompleksiteten til noen deler pluss et par effekt transistorer og forsterkeren trenger ikke være dyrere enn en mer tradisjonell design.