Nnywellness.com

Hva er kvadrant bånd teknologien?


Enheter som sender informasjon uten å bruke en trådet tilkobling gjøres en radio frekvensspekteret. Dette spekteret er befolket av ulike enheter som mobiltelefoner, TV og Wi-Fi. Mobiltelefon spekteret er delt i fire viktigste frekvenser, kjent som quad band. Hver av disse bandene tilsvarer et sett med plasseringer, med hvert sted sende informasjon på en bestemt frekvens. Enheter som bruker kvadrant bånd teknologien, for eksempel mobiltelefoner, er utformet for å arbeide med ikke en men alle fire frekvenser.

Definisjon

Kvadrant bånd teknologien refererer til de fire frekvensbånd mobiltelefon har tilgang til. En telefon som støtter denne teknologien kan ringe og sende data ved hjelp av frekvenser 850 MHz, 900 MHz, 1,8 GHz og 1,9 GHz. Disse telefonene kan brukes over hele verden på grunn av deres tilgjengelighet av alle fire frekvenser.

Bruk

Mobiltelefoner tilgang til en av fire frekvenser av quad band, avhengig av brukerens plassering, å ringe, sende tekstmeldinger og utveksle data. Tilgang til disse frekvensene er regulert av Global System for Mobile communications (GSM). Over 3 milliarder telefoner bruker GSM-standarden, slik at brukere over hele verden tilgang til disse frekvensene.

Typer

Ulike deler av verden har tilgang til ulike frekvenser. Dette hindrer at for mange brukere prøver å få tilgang til en bestemt frekvens. 850 MHz og 1,9 GHz-båndene brukes av USA, Canada og mye av Sør-Amerika også bruker 850 MHz. innbyggere i Afrika, Europa, Australia og Asia bruker 900 MHz og 1,8 GHz-båndene.

Fordeler

Har kvadrant bånd teknologien aktivert i en mobiltelefon betyr kan enheten brukes i ulike deler av verden. Amerikanerne reiser til Europa kan bruke telefoner som har kvadrant bånd teknologien å ringe, sende tekster eller få tilgang til data. Det samme gjelder for europeere tilbringe tid i USA.

Misforståelser

Telefoner med kvadrant bånd teknologien kan gjøre internasjonale samtaler; men uten en skikkelig plan på telefonen vil samtalene koste brukere en stor mengde penger. De som ofte reiser ut av landet vil kombinere en telefon med kvadrant bånd teknologien med en mobiltelefon plan som dekker disse funksjonene.