Nnywellness.com

Bruke ConnectBot


Odd skjermstørrelse og begrenset tastaturet er det lett å bli frustrert med ConnectBot på en smarttelefon. Låse opp muligheten til å åpne en SSH-økt fra håndenheten, men krever bare noen justeringer. Ved å legge til en full tastatur, forstå nye swipe-baserte kommandoene og adresseangivelse tilkobling sammen med brukernavnet, kan du begynne lett åpne SSH økter fra en bærbar enhet.

Forberedelser for bruk av ConnectBot

ConnectBot bruker en telefon "styrekulen" som "Alt"-tasten. Hvis telefonen ikke har en styrekule - en liten, fysiske nederst, vanligvis center, brukes for vanlige oppgaver - ConnectBot team anbefaler dataoverfører en "full tastatur." (En liste over slike tastaturer finnes under "Ressurser.") Disse fullt tastatur apps legge til en "Alt"-tasten i telefonens virtuelle tastaturet.

Åpne en sesjon med ConnectBot

Når du åpner programmet på telefonen, er tilkobling relativt enkel. Når du åpner programmet, umiddelbart blir du bedt om å åpne en økt. Angir tilkoblingstypen til Telnet, SSH eller lokal bruker trekke ned listen - SSH er standardvalget og den sikreste. Angi SSH terminal og brukernavn, med formatet "[username]@[address]:[port nummer]", minus anførselstegn i boksen ved siden av tilkoblingstypen. For eksempel hvis jeg ønsket å koble til IP-adressen 192.168.1.20 som bruker "bruker1" på port 22, angi jeg ". [email protected]:22". Når koblet, vil trykke Android enheten tilbake-knappen tillate deg å åpne en annen økt.

Navigere i ConnectBot

ConnectBot bruker funksjonene i berøringsskjerm å gi nye kontroll over SSH sesjoner. Når økter er åpne, kan du hoppe mellom dem ved å dra til venstre eller høyre med fingeren. I en økt, oppretter dra opp og ned to ulike bevegelser. Dra opp og ned til venstre hopper side ved side gjennom terminal historien. Dra opp eller ned på høyre side ruller linje for linje gjennom terminal historien.

Advarsler for å bruke ConnectBot

Det er et par ting å vurdere når du bruker ConnectBot. Fremst programmet ikke er utviklet for å arbeide i liggende modus - tastaturet, i dette tilfellet, vil okkupere hele skjermen.

Sikkerhet er en annen sak. ConnectBot lukkes ikke før du fullt logger deg av en økt. Trykke på "hjem" på en telefon som ikke er låst via passord eller pin kunne forlate ConnectBot øktene sårbare. For å unngå denne potensielle problemer, bruk ConnectBot på en låst telefon, og bruk knappen "tilbake" å fullt avslutte økten før du avslutter programmet. Endelig, sikre at du er på en kryptert trådløst signal, spesielt hvis du bruker standard, ukryptert Telnet i stedet for SSH.