Nnywellness.com

Definere Bluetooth


Bluetooth er en trådløs teknologi med mobiltelefoner, datamaskin periferiutstyr og andre gadgets. Bluetooth-aktiverte enheter kan du dele musikk, koble trådløse hodetelefoner og synkronisere data mellom enheter.

Funksjonalitet og formål

Bluetooth oppretter en kort avstand PANNE (personlig nettverk) for å koble og synkronisere data mellom enheter. Det ble opprettet en trådløs alternativ til USB og Firewire tilkoblede enheter.

Bluetooth-versjoner

Avansement i Bluetooth-teknologien øker med hver versjon. En fordel med nyere versjoner er det tilbakegang forenlighet. De tre vanlige versjonene er 1,2, 2.0 og 3.0.

Bluetooth 1.2

Bluetooth 1.2 er en etterfølger til de tidligere 1.0 og 1.1-spesifikasjonene. Den har en båndbredden grense av 1 Mbit og en frekvenshopping funksjon som reduserer forstyrrelser fra andre enheter og apparater som kjører på samme 2,4 GHz-frekvensen.

Bluetooth 2.0

Bluetooth versjon 2.0 har en økning i båndbredde fra 1 Mbit til 3 Mbits. Bakoverkompatibel med versjon 1.0, 1.1 og 1.2, versjon 2.0 også reduserer strømforbruket.

Bluetooth 3.0

Bluetooth 3.0, den nyeste versjonen, ble vedtatt i April 2009 som en ny standard. Den nye standarden inkluderer en 802.11 radio, vanligvis finnes på trådløse rutere, øke dataoverføringshastigheten 24 Mbits. Bluetooth 3.0 tilbyr også lavere strømforbruk enn tidligere standarder og bakoverkompatibilitet.