Nnywellness.com

Hva vekt olje satt i en bil?


Hva vekt olje satt i en bil?

Motoroljen flere funksjoner i en bil: smører de bevegelige delene av motoren; det også hjelpemidler i å overføre varme fra forbrenning syklusen; bilens olje inneholder silica, syrer og andre forbrenning biprodukter i suspensjon, og dermed bidra til å holde motoren ren; i sylindere hjelper Olje tetting stempler; og ved å redusere motoren eksponering for oksygen, olje minimerer sjansen for oksidasjon ved høye temperaturer. Kjøring vaner og temperaturer kan påvirke effektiviteten av motorolje.

Hva er viskositet

Viskositet er et mål på en flytende motstand mot flyt. Riktig ytelse av alle maskiner er basert på viskositeten av sin smøremiddel. Dette gjør velge en olje med riktig viskositeten funksjonen viktigste å velge riktig olje for bilen. En høyere viskositet rating angir en tykkere olje.

Hva olje vekt tallene representerer

Society of Automotive Engineers karakterer motor olje viskositet og vekt, og tildeler et nummer som representerer vekt eller viskositet. Olje tendens til å bli slankere som den varmes opp, gjør enkelt Næringsmiddelgodkjent olje uegnet for moderne motorer. Multigrade-oljer vil ha to tall, for eksempel 10W-30 - det første tallet representerer oljen vekt og viskositet på null grader Fahrenheit; "W" i 10W står for vinteren; det andre tallet representerer oljen vekt ved 212 grader Fahrenheit.

Olje produsenter introdusere tilsetningsstoffer til et lys base olje som holder den fra å bli for tynn ved høyere temperaturer og aktivere den oppfører seg som olje med en vekt når kald og en annen vekt når den er varm. Polymerer i disse tilsetningsstoffer forblir sammenrullede ved lave temperaturer. Som oljen varmes, polymerer slappe av og hindre at olje fra thinning som det naturlig ville gjøre. Olje med en 10W-30 rating er en olje med en vekt ratifisere av 10 som vil tynne når den er varm bare så mye som en olje med vekt karakteren 30.

Fordelene med multigrade olje

I kalde temperaturer, olje tendens til å tykne. Dette kan forårsake vanskelig starter. Olje som er for tykk gjør motoren jobbe hardere for å slå veivakselen, som ligger delvis i et bad av olje. En olje som er tynne nok til å flyte fritt i kald motor opererer i lave temperaturer vil tynne ut som motoren Heat, overdrevent så hvis det er en enkelt-grade olje. En multigrade olje kan bilens motor å fungere hensiktsmessig under et bredt spekter av temperaturer og forhold.

Hvilken vekt olje er Best

Bilens håndboken vil anbefale vekten av olje best egnet for din bil. Mange håndbøker vil ha forskjellige anbefalinger basert på kjøring du gjøre, for eksempel hvis du regelmessig taue en tilhenger på bilen din. Andre forhold kan påvirke vekten av olje som bilen produsenten anbefaler--som stor høyde, vanlig kjøring i støv og kjøring i områder med ekstreme temperaturer, verken varme eller kalde.

Brukerhåndboken må også anbefalinger om hvor ofte bør du endre olje. Over tid mister motorolje viskositet på grunn av en prosess som kalles klipping. Motoroljen er laget av lang-kjedede molekyler som svekkes eller "skråstilles" i kortere kjeder ved å kjøre gjennom en drift motoren.