Nnywellness.com

Monopod teknikker


Monopod teknikker

Monopod er et fotografisk støtteverktøy. I hovedsak er det en etappe av et stativ med et monteringspunkt øverst. Mounts kan variere og inkluderer alternativer som en fast skrue, en hurtiglås tallerkenen og ballen på hodet. Foter er lettere å bære enn stativer på grunn av deres lavere vekt og bulk. I tillegg kan brukes på steder der stativer ikke er tillatt som museer og sportsarrangementer. Riktig teknikk er nødvendig for å få maksimal stabilitet med en monopod, og det kan ikke være intuitivt.

Human-stativ

Den første metoden innebærer å plassere føttene parallelt på skulder bredde. Hvis det er mer behagelig, kan føttene slå utover 5 til 15 grader. Med føttene plantet, plassert monopod om lag 24 inches frem på tåen og direkte på midtlinjen av kroppen. Monopod lener seg mot brukeren oppretter et stativ som består av to menneskelige bein og en monopod etappe. Venstre hånd holder håndtaket på pod og trykker ned i bakken for stabilitet. Hold albuene gjemt i å sentralisere masse. Denne metoden gir enkel panner og vipper.

Surfer stil

Denne teknikken er som plasseringen en boarder eller en kampsportutøver, kan ta for å sikre en stabil holdning. En fot leder og en annen foten følger. Ledende foten peker ikke rett frem, men kan være nesten rett hvis som er mest behagelig. Etterfølgende foten kan slå i en vinkel som bratt som 90 grader eller som slakk som 10 eller 15 grader. Spenne monopod's foten mot innsiden arch etterfølgende foten og la skaftet av pod hviler på låret av fremover beinet. Bøye fremover beinet for bedre stabilitet og justere kameravinkelen etter behov. Albuene brette i, og press med venstre hånd holder pod jevn.

Mellom bena

Foten plassering i denne teknikken er den samme som den første metoden, men monopod plasseringen er annerledes. Igjen, er føttene skulder bredde hverandre og parallell eller nesten så. Monopod passerer mellom bena og foten av pod plasseres et par inches bak en av brukerens fot. Ideen er å la monopod vipper frem nok hviler på låret av hvilken etappe monopod plasseres bak. Venstre utøver press ned lengden på pod og hjelper plante foten. Presset mot låret skaper enda mer stabilitet og albuene brette i for sentralisert masse.