Nnywellness.com

Canon 1Ds Mark III vs Medium


Tilbake i dagene av filmkameraer, det var en akseptert faktum at mellomformat, som skutt på større størrelse film, var bedre 35mm film for profesjonell fotografering. Medium format større negativ størrelse resulterte i skarpere, mer detaljert forstørrelser. Den digitale revolusjonen truet med å kaste mellomformat på støv masse historie, men mellomformat har angitt den digitale tidsalderen. Hvordan high-end DSLRs, som Canon 1Ds Mark III, stå opp til mellomformat?

Canon 1Ds Mark III

Canon 1Ds Mark III er Canons flaggskip digital SLR. Det er en fullformat modell SLR, betyr det digital sensoren er samme størrelse som 35mm film, så piksler er større, og det er mindre støy i bildet. I tillegg til 1Ds Mark III har en fantastisk 21 megapiksel sensor og kan skyte opp til 5 bilder per sekund. I deres produktlitteratur, Canon har ofte som 1Ds Mark III er så mellomformat.

Medium Format Digital ryggene

Flere selskaper gjør digitale bakstykker som kan feste på medium format filmkameraer. En av de første selskapene å tilby en digital tilbake for en medium format kamera var Kodak, sluppet en 16 megapixel digital tilbake som kan monteres på en Contax 645. Hasselblad, en av lederne i medium format markedet, utviklet CFV-39, en fantastisk 39 megapixel sensor for Hasselblad V format kameraer. Den CF og CF-MS tilbudt 22 og 39 megapixel sensor for Hasselblad kamera. Alle Hasselblad digitale bakstykker har 48x36mm digitale sensorer, som er mer enn dobbelt så stort som en 35mm fullformat sensor.

Medium Format kameraer

I 2009 annonsert Phase One, som har utviklet digitale bakstykker med opptil 60 megapiksel sensor for 645 stil medium format kameraer, en medium format kamera, 645DF, som var co konstruert med Mamiya, lenge en leder i 645 medium format filmkameraer. Detaljhandel for $5999, 645DF tar plassen sikte på ledende 35mm speilreflekskameraer og er utformet for å integreres sømløst med Phase One P-serien digitale bakstykker.

Leica S2

I 2008 annonserte Leica sin S2 Modell kamera, som forsøker å broen SLR og mellomformat kamera. S2 fikk skal endelig traff markedet høsten 2009. S2 fikk detaljhandel for $22,995, og idrett en 37 megapixel sensor og 30x45mm sensor som er 56 prosent større enn en 35mm fullformat sensor.

Sammenligning

Om Canon 1Ds Mark III, med sine 21 megapiksler fullformats sensor, kan ta flotte bilder og har et bredt utvalg av Canon-objektiver tilgjengelig for enestående bildekvalitet, medium format digital er fortsatt veien å gå, forutsatt at du har råd til det, som er det store problemet. Canon 1Ds Mark III er $6999. Medium format digital ryggene, og tilbyr løsninger som kan tredoble at av 1Ds Mark III, koste så mye som sju ganger hva 1Ds Mark III ville koste. For noen fotografer er den ultimate oppløsningen verdt hver krone. Andre kan finne kostnadene uoverkommelige.