Nnywellness.com

Moped vs Scooter


Moped vs Scooter

Ofte forvekslet med hverandre, scootere og mopeder er ganske ulik. Begge er små motoriserte kjøretøy som opererer på to hjul, men dette er der likhetene slutt. Så hva er en moped, virkelig, og hvorfor er scootere så forskjellig?

Definere Moped

En moped er en sykkel-type kjøretøy, utstyrt med pedaler og en lav-drevet motor, som gir en økonomisk transportmiddel. Begrepet moped, eller motor-pedal, er avledet fra sykkel-lignende pedalene som rider bruker til å drive bilen og starte den hjelper motoren. De fleste stater klassifisere en to hjul kjøretøy med en motor forskyvning lavere enn 49 kubikkcentimeter som en moped. Visse stater, som California, krever mopeder være utstyrt med pedalene.

Scootere definert

Scootere, er lett gjenkjennelig med sin trinnvis chassis og fotstøtte plattform. De er vanligvis drevet av en liten motor med tidsforskyvninger alt 50 cc 650 cc. scootere vanligvis opererer på mindre-diameter 10-tommers hjul. Gode eksempler på scootere er Hondas Spree, Vino Yamaha, Suzuki's Burgman og den berømte italienske scootere fra Vespa.

Tekniske forskjellene

Mopeder og scootere begge bruke små motorer for fremdrift. Men er en moped motor utformet for å hjelpe rytteren når syklet og gir bare en del av lokomotivet makt. En scooter bruker sin motor som gir alle fremdrift, hele tiden. Scooter bruker en elektrisk og lading system, som driver lys og tenning, samt fylles batteriet. Mopeder kan være utstyrt med en grunnleggende elektriske systemet, men mange fortsatt kan gåte av eget bruk av pedalene. Mopeder kan bruke liten eller stor diameter hjul, som en 36-tommers Sykkelhjulet. Scootere bruk bare mindre-diameter hjul, den største diameteren er 12 inches.

Juridiske forskjeller

De fleste stater klassifisere mopeder som motoriserte sykler og krever ikke moped er registrert. Rytteren må imidlertid ha et gyldig førerkort. Scootere er klassifisert som en motorsykkel, som krever registrering, motorsykkel-godkjent lisenser, og i noen stater, forsikring. Mopeder er generelt begrenset i hastighet og Slagvolum, med de fleste stater begrense Motorstørrelsen til 49 kopi eller mindre og maksimal hastighet på 30 mph. Kansas, men lar moped motor forskyvninger opptil 130 cc. scootere ikke er begrenset i maksimal hastighet eller forskyvning.

Kulturelle forskjeller

Scootere og mopeder har lenge vært forankret i Europas arv, transport til mye av Frankrike, Spania og Italia. Moped kallenavnet er vanlig og refererer til mange av scootere og sanne mopeder som ferry folk over mange europeiske byer.