Nnywellness.com

Hvordan unngå kjøpe en stjålet mobiltelefon


Hvordan unngå kjøpe en stjålet mobiltelefon

Kjøpe en secondhand telefon kan du spare penger samtidig som du kan få modellen du ønsker. Dessverre, noen selgere på eBay, Craigslist og andre online kjøp og salg huber bruke nettstedene for å selge stjålne varer. Kjøpe en stjålet mobiltelefon er mer enn uetisk; Det kan ikke brukes hvis eieren har rapportert det stjålet. Ved å finne en mobiltelefon Mobile utstyr identifikator, eller MEID, eller elektronisk serienummer, eller ESN, kan du kontakte riktig tjenesteleverandør for å se hvis telefonen har blitt meldt stjålet eller ikke.

Instruksjoner

• Spørre selgeren om å forsyne deg med ESN eller MEID nummer. Det finnes vanligvis under batteriet, på en etikett overholdt telefonen, med mindre du har en iPhone, i hvilket tilfelle International Mobile utstyr identiteten, eller IMEI, tall er funnet i "Innstillinger". Trykk "Generelt" og deretter "om" for å vise. Hvis en selger er nølende til å anbefale deg, bør det øke et rødt flagg at telefonen ikke kan bli lovlig hans å selge.

• Forskning og finne den opprinnelige tjenesteleverandøren til telefonen. Selgeren skal ha denne informasjonen og vet hvilken leverandør telefonen opprinnelig ble aktivert med. I noen tilfeller mindre eksklusive telefoner kan ha flere mulige tjenesteleverandører, så hvis selgeren ikke overgi informasjonen, må du kanskje kontakte flere selskaper.

• Kontakt celle tjenesteleverandørens kundeservice og indikerer at du tenker på å kjøpe en brukt telefon. Spør om noen har rapportert telefonen stjålet, og gi kundeservice identifikasjonsnummeret for telefonen. En kundestøtterepresentant kan kjøre et søk på antallet og finne ut om telefonen har blitt rapportert mistet eller stjålet.

Tips og advarsler

  • Merk at selv om en telefon ID-nummer er klart ikke betyr at det er ikke stjålet - bare at det ikke har blitt rapportert. Den eneste måten å kjøpe en brukt telefon med fred i sinnet er å kjøpe pusset modellen direkte fra produsenten eller en annen godkjent forhandler.