Nnywellness.com

Hvilke effekter har iPod på høring?


Hvilke effekter har iPod på høring?

IPod audio player er svært populære blant unge mennesker. Men hørselsskader blant dette segmentet av befolkningen er økende, og mange attributt til måten de lytter til iPod.

Betydning

Øretelefonene som følger med en iPod er billige og tett må skrues inn i øret. Dette forårsaker de fleste brukere å skru opp volumet når du spiller iPod for å høre musikk, og så kan fremme hørselstap over tid.

Begrensninger

Europa begrenser resultatet av iPod lydvolumet til 100 db, mindre enn 120 + db nivåene som er tillatt på iPod brukes i USA. Europa gjør dette for å begrense hørselstap av yngre befolkningen.

Effekter

En 2005 studie av Newsday magasinet viste at unge mennesker (barn og tenåringer), som er mest tilbøyelig til å bruke iPod, opplever støy-indusert hørselstap med en hastighet på 12 prosent. Dette er høyere enn 10 prosent referanseporteføljen brukt befolkningen.

Funksjonen

Barn og tenåringer har en tendens til å spille musikken for lengre perioder enn andre, og høyere volumer uten å vite de gjør det, ifølge en 2009 Time Magazine artikkelen. Dette peker på denne demografiske er mest utsatt for hørselstap.

Forebygging/løsning

IPod har en lydvolumet begrense kontroll som kan slås på. Dette begrenser hvor høyt volum kan være når du spiller iPod.

Ekspert innsikt

Unngå hørselstap ved med en kvalitet earbuds som kan spille musikk ved lavt volum. En enda bedre løsning er å bruke en over-the-ear hodetelefoner når du lytter til musikk fra en iPod.