Nnywellness.com

Hvordan avgjøre om en HDMI eller DVI-inngang


High-definition multimedia interface (HDMI) og digital visual interface (DVI) er to vanlige video-grensesnitt brukes til å koble elektroniske enheter som datamaskiner, DVD-spillere, Blu-ray-spillere og spillkonsoller til HD-TVer og skjermer. HDMI- og DVI sende samme videosignalene og vil produsere omtrent den samme videoen kvaliteten. De er begge dugelig av 1080p oppløsning. HDMI-kabler, men sende også audiosignaler mens DVI kabler ikke. Enheter som du hekte med DVI kabler, derfor krever separate kabler for lyd.

Instruksjoner

• Inspisere videoutgangene på enheten du kobler til TVEN eller skjermen. Hvis enheten bare har DVI eller HDMI, må du bruke video grensesnittet som enheten og skjermen har til felles.

• Sjekk alle videoinngangene på TVEN eller skjermen. Hvis skjermen har flere innganger av én type, bruk den tilkoblingstypen. For eksempel hvis TVEN har to HDMI-porter og én DVI input, bruk en av HDMI-utganger. Denne måten vil du fortsatt ha en gratis HDMI og en gratis DVI-port til andre enheter.

• Velg om du vil sende lyd til skjermen. Hvis du vil sende lyd til skjermen, kan du bruke HDMI. Hvis du bruker DVI, må et ekstra AV-kabel eller en optisk lydkabel å sende lyd til skjermen. For tilkobling av enheter som spillkonsoller, DVD eller Blu-ray spillere og kabelbokser til en HDTV, er HDMI vanligvis bedre siden du bare trenger én kabel for hver enhet sende både video og lyd. Hvis du har et lydanlegg eller høyttalere som er koblet direkte til enheten med video-utgang (for eksempel en datamaskin som du kobler til en TV) og du vil bruke datamaskinens høyttalere i stedet for TV-apparatets lyd, bruke en DVI-inngang.

Tips og advarsler

  • Nye HDTVer vanligvis har to eller flere HDMI-innganger, men har ikke noen DVI-innganger.
  • Dataskjermer har ofte HDMI, DVI og VGA-kompatibilitet.