Nnywellness.com

Hvordan du bytter telefoner på AT&T


Hvordan du bytter telefoner på AT&T

Når en gammel telefon på AT & T er ikke lenger ønsket grunn---som tekniske problemer, personlige preferanser, en gammel telefon, eller selv når en nyere modell er ikke lenger ønsket---bytter til en annen telefon blir en vurdering. Avhengig av lengden av kontrakten på telefonen, AT & T har disse to grunnleggende alternativer å bytte telefonen: oppgradere til en ny telefon eller kjøpe en ny telefon.

Instruksjoner

• Vis din AT & T konto, eller besøk en AT & T-butikken og snakke med en representant. Når du bytter til en ny telefon, må du først bestemme om mobilen er kvalifisert for oppgradering. Oppgradering vil spare penger, fordi du kan få telefonen du ønsker til en lavere kostnad og dra nytte av alle avtaler eller forfremmelser. Henhold til AT & TS hjemmeside, oppgraderinger er tilgjengelig hver 20 måneder.

• Kjøpe en ny telefon. Når du oppgraderer, rabatter er tilgjengelige og telefonen holder automatisk det opprinnelige nummeret. Hvis en oppgradering ikke er tilgjengelig, kan du kjøpe telefonen du ønsker, og informere representant at du foretrekker å holde nummeret fra den gamle mobilen.

• Sette den gamle SIM-kortet i den nye telefonen om nødvendig. SIM-kortet må overføres til den nye telefonen, men noen telefoner krever et nytt SIM-kort for å få tjenester. Representanten vil avgjøre om å sette den gamle SIM-kortet i den nye telefonen er tilgjengelig. Dette er et alternativ når telefonen er kjøpt for å bytte stedet oppgradert.

• Aktivere telefonen. Telefonen aktiveres ved oppgraderingen eller kjøp, vanligvis via i butikken representanter. Hvis telefonen var kjøpt online, du velger ikke å aktivere den eller telefonen fungerer ikke riktig etter aktivering ringe kunden service og anmodning aktivisering eller hjelpe med feilsøking.