Nnywellness.com

Hvordan diagnostisere problemer med bilen eksos


Eksos problemer er blant de mest subtile ennå potensielt ødeleggende problemer bilen vil møte. En skadet eksosanlegg vil påvirke bilens ytelse ved å unnlate å fjerne skadelige elementer fra motoren, mens sikkerhetskopiert eksos kan slippe kreftfremkallende i atmosfæren og også utgjøre en helserisiko hvis ikke oppdaget. Du kan feilsøke problemer med bilen eksos selv ved å holde skarp utkikk for enkelte tegn.

Instruksjoner

• Undersøke lengden på systemet, starter motoren og fortsetter mot tailpipe. Se etter tegn på sprekk eller sprekker langs rørene, spesielt der eksos manifold kobles til sylinderen og der den kobles til viktigste røret. Et område der en rør eller del kobles til en annen er passende å utvikle sprekker eller sprekker, som kan bli oppdaget hvis du undersøker det grundig.

• Sjekk Avløpskanal nær topplokk for underskriver av brent eller misfargede maling. Det er et tegn på at systemet ikke fungerer som det skal.

• Lytte til motoren mens den kjører. Du kan diagnostisere en eksos problem med lyder gjør: en gjentakende susing eller uvanlig popping støy er vanligvis forårsaket av et problem i systemet. Det betyr at lyddemper eller rørene er trolig lekker.

• Se på lyddemper på bilen. Overflaten skal være skinnende og solid ønsker du systemet fungerer som det skal. Hull, gjennomhulling eller utilbørlig rust er tegn på problemer.

• Rote på noen tvilsomme rør med et par tang eller slutten av en skrutrekker. Råte eller korrosjon kan ikke alltid vises på overflaten, men det vil svekke overflaten av eksosrør. Hvis du kan rote gjennom røret eller føler det gi under verktøyet, vil det må sannsynligvis erstattes.

• Starte bilen og sjekk motoren inntak manifold vakuum når det er inaktivt. Den burde lese omtrent 18 inches eller så. Hvis den leser lavere enn det, er det sannsynligvis en begrensning i eksos.

• Fjerne bilens katalysator og holde det opp til en lys: du kan diagnostisere effektiviteten ved å se gjennom den. Hvis du ser lyset gjennom det, fungerer omformer fint. Hvis ikke, det er koblet og må erstattes.

Tips og advarsler

  • Hvis du er usikker om bilen eksos problemet er ekte eller ikke, starte bilen og sjekk tvilsom området igjen. Du kan sannsynligvis spot eksos kommer ut av det sprekk eller lekkasje, som tydeligvis viser problemer.
  • Heve bilen på hydraulisk heis eller liknende enhet før gjennomgang under den.
  • Hvis du kjører bilen å diagnostisere eksos problemer, området bør være tilstrekkelig ventilert la eksos røyk flukt.