Nnywellness.com

Hvor å feilfri din 1998 Mazda 626 LX masse luft flowsensoren


Masse luftstrømmen sensorer som de som brukes i Mazda 626 (og det er Ford kontur fetter) bruk en oppvarmet wire for å bestemme luftstrøm. Som oppvarmet wire henger ned i en bolig tube, direkte i tråd med airstream kommer gjennom boksen air filter og inn på kjøretøyets motor. Luften passerer over varme wire kjøles det ned, og dette endrer wire's motstand på en forutsigbar måte. Bilens maskinen leser denne endringen i motstand og bruker den til å ekstrapolere luftstrøm. Buildup på MAF vil holde varmen i ledningen og gi en forfalskning signalet; Heldigvis er rengjøring en MAF sensoren en rask og enkel jobb forutsatt at du har de riktige verktøyene.

Instruksjoner

• Identifisere MAF sensoren - det sitter over metall boliger som bolter til boksen luft. Sensoren selv er inni MAF sensoren bolig, boltet til airbox; fra toppen, vil du se en svart, rektangulær boks med en ledningsnett koblet til den. Koble det ledningsnettet.

• Fjern de to skruene stjerne-biters sikkerhet i hjørnene av boksen MAF sensoren. Mazda installerer disse sabotasjesikre "sikkerhet skruer" spesielt for å gjøre fjerning umulig for dårlig utstyrt skygge-treet mekanikk, så du må kjøre og få riktig litt hvis du ikke har en.

• Trekk opp på MAF sensoren veldig sakte og forsiktig. Sensoren wire samlingen selv henger ned inn i røret, og det er veldig lett å skade under fjerning og installasjon. Når du har sensoren ut, ta boksen svart sensor med sensor wire selv pekte nedover.

• Spray ledningen - på en nedadgående vinkel for å unngå å treffe boksen plast sensor - med en dedikert MAF sensoren renere eller bremse renere. Ikke bruk forgasser renere - carb renere etterlater en oljerester bak, som vil bake på MAF når ledningen varmer opp. MAF sensoren renere er best, brems renere kan spise i plast. Hvis du bruker den, deretter vikle boksen plast sensor med en tykk parabolen-fille mens du rengjør metalltråd.

• Presse MAF sensoren tilbake i sensor huset, akkurat som den kom ut. Igjen, gå sakte og være svært forsiktig når du installerer den. Stramme skruene stjerne-head veldig lett; en skrutrekker med liten diameter håndtak kan fungere best å hindre over innstramming. Skruene er ikke spesielt bærende, så et par fotpund av dreiemoment er alt du trenger.