Nnywellness.com

Hva er bildetekster på TV?


Hva er bildetekster på TV?

Teksting på TV er ordene som vises på skjermen som beskriver de lyd delene av et TV-program. De tillater seere som er døve eller har hørselsvansker å følge med programmering. De er transkribert fra transkripsjon av et program og inneholder informasjon om dialog og lydeffekter.

Åpen og lukket

Teksting på TV kommer i en åpen eller lukket format. Åpne bildetekster vises for alle brukere, vanligvis innen programmering utformet for døve eller hørselshemmede seere. Teksting krever en dekoder, enten innebygd i TV eller en set-top-boksen. Teksting sendes deretter gjennom en skjult signal som kan dekodes og vises eller ikke vises, avhengig av innstillingen for brukeren.

Andre tekst-typer

Elektronisk Newsroom teksting (ENR) opprettes av skriptet brukes under en newscast. Det gir captioning uten en forsinkelse, men høyde ikke for improvisert eller av-script dialog. Ordrett tekst er en litteral transkripsjon av lydene på et TV-program, inkludert snakker intonasjoner har vokst og andre verbal lyder. Redigerte teksting oppsummerer setninger og ideer til en kortfattet, tydelig trodde.

Live teksting

Teksting for hendelser i sanntid, er som president, live nyhetssendinger sportsarrangementer, vanligvis transkribert av en som retten reporter eller stenograf. Captioner oversetter kringkastingen ved hjelp av fonetiske tastatur og spesiell programvare. Live hørselshemmede vil ofte bli sett på en forsinkelse å gi tid for captioner å transkribere og broadcast meldingen. Ifølge National Institute on døvhet og andre kommunikasjons lidelser er live teksting gjennomsnittlig 98 prosent nøyaktig, med tilfeldige feil.

Føderale lover

I USA, har føderale lover blitt vedtatt som for teksting. TV krever dekoder krets 1990 alle fjernsynsapparater over 13 inches solgt etter juli 1993 har en teksting dekoder innebygd i settet. Telekommunikasjon Act of 1996 kreves Federal Communications Commission å vedta regler mandat teksting til de fleste TV-programmering sendt i USA