Nnywellness.com

DIY LCD projektor planer


DIY LCD projektor planer

Som med alle DIY prosjekter, det første hensynet i å bygge en LCD projektor er å få de riktige delene for jobben. Mens å lage din egen projektor vil koste betydelig mindre enn å kjøpe merkevarer projektor sammenlignbar ytelse, bør du bruke best mulig deler for optimal projeksjon kvalitet, selv om billigere alternativer er tilgjengelige. Før du begynner, sikre du har en konkret plan for handling og alle nødvendige deler og verktøy for prosjektet.

Instruksjoner

• Gjøre en pappeske. Skjær fire stykker av papp, 10 inches x 5 tommer, og tape sidene sammen for å danne veggene. Cut to stykker av papp for avtakbar topp- og forsiden av boksen. Skjære flere hull i veggene, inkludert ett hull på bakveggen for lysbryter, på toppdekselet for viften ventilen og på forsiden for objektivet. Gjøre hullene i henhold til størrelsen på komponentene med en boks kutter eller liten kniv. Holde topp dekker frittliggende og maling innvendig papp veggene i boksen helsvart.

• Installere objektivet. Skjær et firkantet stykke papp, 5 tommer x 5 tommer, og male det svart på begge sider. Når malingen tørker, rulle papp til en tube, danner sylinderform, og skyv Fresnel-linse inni. Stram røret til objektivet holdes fast på plass, og bruke maskeringstape. Skyv den objektivet og linse i hullet skåret på forsiden av boksen.

• Installere LCD-skjermen. Plasser skjermen (vender oppover) på avtagbar bunn forsiden av boksen og fest den med bånd eller lim. Plass boksen over bunndekselet; skjermen skal mot bakveggen av boksen. Klippe et lite hull i bakveggen, tilsvarende til lyd- og portene på LCD-panelet. Dette vil tillate deg å løpe telegrammer igjennom, og koble skjermen til en ekstern video kilde som en TV eller DVD-spiller.

• Installere speilet inne i boksen. Speilet skal plasseres i en 45 graders vinkel på LCD-skjermen, å reflektere skjermens skjermen gjennom objektivet og på en projeksjonsskjermen. Siden LCD-skjermen er plassert vannrett på bunnen av boksen, bestemme vinkel speilet ved å vippe den å danne ønsket vinkel. Holde speilet i skrå stilling ved å plassere den øverste kanten mot en tynn bar går fra en side av boksen til den andre. Feste den nederste kanten av speilet bakveggen av boksen med tape.

• Installere pære kontaktene på hver side av speilet på bakveggen. Pærene brukes til å lyse opp LCDskjermen og speil, gir en lyse og fargerike projeksjon. Pærene bør være rundt 75 til 100 watt for optimal belysning. Wire de to kontaktene til en felles lysbryter, og montere bryteren til bakveggen slik at du kan bruke det fra utsiden.

• Montere viften på toppdekselet. Viften skal brukes å kjøle pærene, og den installeres slik at air flyter inne når de plasseres over boksen. Installere viften forsamlingen vannrett på et hull på toppdekselet. Wire viften til lysbryter bruke en skjøteledning, og dra ledningen ut av esken så det ikke forstyrrer projeksjon mekanismen. Ledningene bør gjøres slik at viften er kontrollert av strømbryteren, og lysene er kontrollert av lysbryter, men bare når hovedstrømbryteren er på.

• Skru pærene inn i hullene. Koble den lille LCD-skjermen til en TV eller DVD ved å kjøre lyd og video kablene fra TV eller DVD spilleren gjennom små hullene ved portene i LCD-skjermen. Konfigurere projeksjon størrelsen ved å flytte projektoren nærmere eller lenger unna projeksjonsskjermen, og justere fokus ved å skyve objektivet i eller ut av boksen.

Tips og advarsler

  • Bruk aldri projektoren med viften av. Dette fører til varmen fra pærene å skade LCD-skjermen.