Nnywellness.com

Kanalen koding teknikker i mobilkommunikasjon systemer


Kanalen koding teknikker i mobilkommunikasjon systemer

Kanalen koding er å lage overflødig feil kontrollmekanismer i overførte data for å redusere tap under overføring prosedyrer. Denne prosessen er av vesentlig betydning innen kommunikasjon, og reduserer hyppigheten av feil med forhåndsdefinerte koder på mottak nodene i datanettverk. Denne teknikken brukes ofte i trådløs kommunikasjon nettverk, spesielt innen mobil kommunikasjonssystemer som er mest utsatt for faktorer som overstiger datatrafikk, maksimal overføringshastighet forstyrrelser og betydelige tap av data på grunn av kanalen støy. Det er flere kanalen koding teknikker utviklet kommunikasjonssystemer. Valg av en spesiell teknikk avhenger utelukkende på kommunikasjonen standard som dataoverføringen er utført.

Convolutional koding

Convolutional koding er den vanligste og brukte kanalen koding teknikken brukes i global mobile kommunikasjonssystemer, og den har mange sub-kategorier som standarder for forskjellige trådløs kommunikasjon mekanismer. Convolutional teknikken kanalen koding innebærer koding av angitt antall biter, som er: de minste enhetene av data. Disse biter inneholder informasjon om gjeldende eller nylig overført dataverdier i strømmer av overførte data. Disse dataverdiene informere mottakeren om størrelsen og funksjonene i de overførte dataene. Denne informasjonen om data verdier ikke bare hjelpe mottakere når mottatt bitene for eventuelle tap eller bane skader, men også bidra til å sikre at dataene som ble overført. Noen populære mobilkommunikasjon standarder bruker convolutional kanalen koding inkluderer GSM (Global System for Mobile Communications) og WCDMA (Wideband koden Division Multiple Access).

Blokk koding

Blokk koding er en annen vanlig kanalen koding teknikk inne transportabel kommunikasjon, som er hovedsakelig avhengig koding et fast antall koden biter i dataoverføringen verdier for feilkorrigering og data beskyttelse. Mer spesifikt, antall koden biter kodet i dataoverføringen ikke bare fortsatt fast i denne teknikken, men er utpreget kategorisert etter antall biter som overføres per sekund fra avsenderens enden. Denne typen kanalen koding er mye brukt i kombinasjon med convolutional koding i tredje generasjon GSM-nettverk, inkludert GPRS (General Packet Radio System) og KANTEN (Enhanced Data-priser for GSM Evolution) og UTRAN (Universal bakkesendte Radio Access Network) systemer.

Turbo koding

Turbo kanalen koding innebærer koding databiter i form av sammenflettet kode symboler på overføring poeng, som serverer skal kontrollere feil verdier på mottakerens slutten. I operasjoner, turbo kanalen koding sysselsetter tilfeldig dele feilkontroll biter mellom to kodere arrangert parallelt med hverandre, som genererer distinkte feilkontroll koder knyttet til dataoverføringen biter. Denne prosedyren ikke bare akselererer prosessen med data koding avsenderens slutten, men gjør også mulig rask dekoding og utvidet feil-reduksjon på mottakersiden. Turbo kanalen koding teknikker brukes vanligvis i langtrekkende kommunikasjonsnettverk som satellittnettverk, men noen mobilkommunikasjon systemer som CDMA2000 (kode divisjon flere Access 2000) og UMTS (Universal Mobile Telecommunication System) bruke dem i kombinasjon med convolutional kanalen koding for langtrekkende data overføring operasjoner.

LDPC koding

LDPC (Low-Density-paritetskontroll) teknikk av kanalen koding brukes spesielt for å gi feil-beskyttelse til data fra forskjellige støykilder i overføringsbane. Denne typen feilretting kanalen koding mekanisme sysselsetter prinsipper for å angi en maksimalgrense på lydforstyrrelser innen data signaler i normal overføring forhold. LDPC oppretter en maksimumsverdi for støy inkludering i et sett med databiter gjennom definere terskelen støy i dataoverføringen verdier gjennom kodet paritetsbiter. Denne typen kanalen koding har vært ansatt som store kanalen koding teknikk for overføringsmetoden OFDM (ortogonale Frequency Division Multiplexing), som er en teknikk for overføring i fjerde generasjon mobile nettverk som LTE (lang sikt Evolution) avansert og E-UTRA (utviklet-UTRAN).