Nnywellness.com

B20 vs B20 Vtec


På grunn av deres høyt turtall ytelse er Hondas mange VTEC utstyrte motorer en felles plattform for tuner bilentusiaster. B20 motoren, funnet i noen eldre modeller av Honda forspill og CR-V, har ikke en VTEC system. Derfor vil noen mottakere mate et VTEC utstyrte topplokk med to liter B20 motorblokken. Denne hybrid-motor er ofte referert til som B20 VTEC.

Funksjonen til topplokk

En forbrenningsmotor har to hoveddeler: Sylinderhodene og motorblokken. Det er funksjon topplokket til å mate luft og drivstoff inn stempelet sylinder banker, i motorblokken. Dette rotere kamaksler som har elliptiske lobes stadig i topplokk. Hver roterende lapp åpner øyeblikk en ventil, som lar luft og drivstoff inn stempelet sylinderen, hvor det er forbrenning.

Honda VTEC

VTEC kamaksler har to forskjellig størrelse fliker for hver ventil. På lave rpm verdier brukes mindre lobes av kamakselen til å åpne sylinderen ventiler. Når motoren er revved forbi en viss rpm verdi, actuates kamakselen til større lobes. Disse større lobes åpne ventiler, slik at en større mengde luft og brennstoffet inn i sylinderne. Dette gjør VTEC-motor både økonomisk ved lave rpm verdier og høy ytelse under full gass.

B20

På to liter har Honda B20 motoren en høyere forskyvning enn sine B-serien VTEC kolleger, B16 og B18. Dette er å produsere høyere mengden nedre enden dreiemomentet måtte akselerere tyngre kjøretøy, som Honda CR-V. Men B20 motoren har en lavere turtall redline og mindre toppklasse hestekrefter enn sine VTEC kolleger.

B20 VTEC Hybrid

For å dra nytte av høyere-forskyvning i B20 motoren, endre noen entusiaster et VTEC topplokk fra B16 eller B18 motoren for B20 motorblokken. Dette skaper en motor som tilbyr low-end dreiemoment fordelen av B20, samtidig være rev til høyere rpm verdier og generere den øverste end kraften i Honda VTEC motorer.