Nnywellness.com

Typer bil luftfiltre


Typer bil luftfiltre

Nesten alle biler bruker noen form for luftfiltrering systemet for å hindre uønsket skitt og debris fra tilstopping motoren. Papir filtre er standard, er det noen andre air filteralternativer som kan forbedre kjøretøyets ytelse under visse kjøreforhold.

Papir

Vanligvis brukes i fabrikken bil montering, er papir filtre laget av industriell grade papir brettes som et trekkspill øke areal. Større areal er ment å felle mer støv og rusk slik at den ikke får i bilens motor, kan forårsake problemer. Selv om disse filtrene er rimelige, må de byttes oftere enn andre typer luftfiltre.

Bad av olje

Før papiret filtre ble innført i 1960, var bad oljefiltre standard på de fleste kjøretøy og utstyr. Disse filtrene arbeidet ved å rette luftstrømmen over et basseng av olje som vil bidra til å trekke ut tyngre elementer og luft urenheter som kan akkumuleres i motoren. Bad oljefiltre nødvendig bestandig rensning og, i dag er i stor grad anses foreldet.

Skum

Består av skum dynket i olje, skum filtre har en svært høy støv absorberende kapasitet. Denne egenskapen gjør dem et populært valg for biler som ofte kjøre på grusveiene eller delta i off-road motorsport.

Bomull

Olje-wetted bomull gasbind brukes i et begrenset antall ettermarkedet bil luftfiltre. Fordi de øker luftinntak til bilens motor, har bomull luftfiltre vanligvis plassert som en høy ytelse bil vare for sport og biler.