Nnywellness.com

Tegn drivstoffpumpe går ut på en 98 Jeep Grand Cherokee begrenset


Blant alle indianske stammer, er fem kjent som "Sivilisert stammer." Siviliserte stammene var såkalte av europeere fordi de hadde opprettholdt gode forhold til dem, og er villig å oppta deres kultur. Likevel var The Cherokee stamme sannsynligvis eneste av de fem å aldri miste seg i kulturen i Anglo inntrengerne, tilpasning til den nye, men aldri blitt så "siviliserte" at det mistet sin egen. Jeep som bar denne stammens navn var mye det samme, tilpasse behovene av kulturen rundt, mens aldri glemme robuste ånden av sine forfedre.

Prøvekjøring

Denne generasjonen av Cherokee brukt en retur-stil drivstoff system med en elektrisk pumpe og en ytre press regulator. Med denne stilen i drivstoff system er det vanligvis raskere enn vanlig etter at lastebilen begynner å handle til tiden det dør helt. Din første tegn på tap av drivstofftrykk vil være en tydelig snuble når første akselererende, gradvis blitt konsekvent nøling og strømbrudd. Jeep vil til slutt mister evnen til å rev til høy rpm, til en grov inaktiv før helt. Eller, pumpen kan plutselig mislykkes og Jeep vil stall som om det gikk tom for gass. Apropos: Kontroller at du har minst en halv en tank før testing.

Første sjekk - Sound of Silence

Før noe annet, kan du parkere Jeep og åpne gassen cap. ha en assistenten vri nøkkelen til "på" posisjon uten å forsøke å starte motoren i fem sekunder. Deaktivere den for tre, deretter fem, og gjentar igjen. Lytt til gass filler; du skal høre drivstoffpumpe nynne liv når tenningen er slått på. Hvis du hørte ikke noe, så gå til den viktigste sikring blokken under panseret, og Finn drivstoffpumpe stafett. Ta en lang skrutrekker, fast trykk spissen på stafetten og kile slutten av håndtaket sikkert i øret. Har din assistent slå tenningen av og på igjen. Du skal høre stafetten Klikk på og av. Hvis du ikke hører det klikker, er stafetten dårlig.

Under press

Høre pumpen slå på bare betyr at det er på og stafetten fungerer - det betyr ikke at det utvikler riktig mengde press. Finn Schrader ventilen på drivstoff skinnen manifold; Det ser ut som en av din dekk ventil stammer med cap på. Skru av korken, og koble en drivstoff manometer kan lese minst 60 psi til ventilen. Start motoren hvis det begynner, som den burde som pumpen kjører minst. Du burde se en jevn 31 psi drivstoff press på tomgang. Identifisere drivstoff trykkregulatoren på drivstoff jernbane og dra vakuum av regulator. Koble linjen med en skrue eller golf tee. Du burde se brenselet press på inaktiv stige av 8 til 10 psi. Hvis det ikke stige til 39 til 41 psi, erstatte trykkregulatoren drivstoff. Hvis den overstiger 45 psi, sjekk returledningen kinks og hindringer.

Endelig diagnose

For å bekrefte at du har trykket-forsyning problemer etter utelukker trykkregulatoren, koble vakuum linjen på regulatoren, og treffer gasspedalen raskt. Hvis mens du treffer gassen, motoren blir tregere og skjer drops precipitously, har du et problem med lav tilførselstrykk. På dette punktet har du snevret det ned til dieselfilter eller pumpen. Et tett filter vil vanligvis tvinge press for å droppe svært lav når du treffer gassen, og sakte krype tilbake opp når du slipper gass og slippe tilbake til inaktiv. Men det bør etter hvert tilbake til normal, som er 31 psi med vakuum linjen koblet eller 39-41 med det frakoblet. En dårlig pumpe vil svinger litt mer, og fortsatt lavere enn normalt selv på tomgang. Enten planlegger, erstatte dieselfilter, selv om bare for vedlikehold. Retest skjer; Hvis det er fortsatt lav, erstatte pumpen.