Nnywellness.com

Hva skal se etter i en sveise hjelm


Hva skal se etter i en sveise hjelm

Vår visjon er en velsignelse, og de fleste av oss ville gå tapt uten. Det er derfor det er viktig å alltid bruke vernebriller ved aktiviteter som kan være farlig for øynene. Ved sveising er den beskyttende eyewear en sveise hjelm. Hjelmen ikke bare beskytter øynene blir brent flyvning gnister, men beskytter også netthinnen blir brent av ultrafiolett lys som sveising produserer. Unødvendig å si, velger den riktige hjelmen er en viktig beslutning, og det hjelper for å vite hva du skal se etter.

Forstå typer stråling

Mens sveising hjelmer beskytter øynene fra direkte kontakt med gnister og andre farer, deres primære formål er å skjerme øynene fra den ødeleggende effekten av skadelige stråling. For å velge riktig sveising hjelm, må du først vite at hva slags stråling slippes ut fra sveiseren du bruker, og deretter vurdere hva det passende objektivet for det ville være.

Sveisere kan avgi ultrafiolett (UV)-stråler, infrarøde (IR) stråler og synlig lys. Disse kan forårsake midlertidig ubehag i minst, med potensial til å forårsake alvorlig langsiktig skade eller blindhet. Ulike typer sveisere vil produsere forskjellige typer stråling, så hold det i tankene når du velger en hjelm. Prøv å finne en hjelm som var designet for din spesifikke sveising, eller en som er utformet for å gi beskyttelse for noe sveiser.

Vurdere skyggeleggingen

Hvis du bare utfører én type sveiseprosessen, så alt du trenger er en fast-shade hjelm som er laget for denne typen sveising. Hvis du gjør forskjellige typer sveising eller arbeide med flere typer materialer, bør du kjøpe en variabel skyggen hjelm som kan settes til en bestemt nyanse som er kompatibel med typen arbeid du gjør for øyeblikket. Standard generiske sveising hjelmer er montering med en #10 skygge og har belegg av ultrafiolett (UV) og infrarød (IR). Det er enda mer moderne sveising hjelmer som bruker en LCD ansikt skjold til automatisk mørkere til riktige skyggen.

Perfekt passform

Sveising hjelmer er ofte slitt for omfattende lengder tid, under forhold som fleste ville vurdere ubehagelig. Komfort er ikke et ord generelt forbundet med sveising hjelmer, er det viktig å sikre at hjelmen er minst riktig størrelse og kan brukes uten å forårsake for mye ubehag.

Vurdere vekten av hjelmen. Vekt er en balanse mellom komfort og holdbarhet, men takket være moderne produksjonsteknikker og materialer, er det mulig å ha en holdbar Sveisehjelmen som ikke føles som en hals-breaker. Kontroller om størrelsen bandet kan justeres til en størrelse som passer deg. Prøv hjelmen og bruke den for en stund å få en følelse for hvordan den skal brukes på. Bøy i ulike posisjoner for å se hvor godt det holder seg på plass. Å få riktig passform vil gjøre din langsiktige erfaring med hjelmen mye morsommere.