Nnywellness.com

Symptomer plugget katalysator


Katalysatorer er obligatorisk på biler i USA siden 1978, og er en del av bilens eksosanlegg utslipp kontroll. Katalysatorer brannsår av overmål, ubrukt hydrokarboner i bilens eksos bruker en kjemisk reaksjon. Ellers vil disse sterkt forurensende hydrokarboner bli utgitt i atmosfæren, redusere luftkvalitet verden enormt. De forårsaker ikke vanligvis problemer for bileiere.

Funksjonen

Katalysatorer fjerne hydrokarboner fra bilens eksos ved å jobbe som trippel-fungerende katalysatorer. En keramisk honeycomb i katalysator inneholder palladium, rhodium og platinum, som arbeider på to viktige måter under prosessen med å fjerne hydrokarboner fra bilens eksos. Rhodium og platina fungerer sammen som en reduksjon katalysator; platina og palladium fungerer sammen som en oksideringskatalysator.

Fordeler

Reduksjon katalysator i katalysator - består av rhodium og platina komponenter--endrer nitrogenoksider til nitrogen gass og oksygen gass. Oksidasjon katalysator, platina og palladium - og endrer karbonmonoksid og noen av oksygen opprettet fra reduksjon katalysator i karbondioksid. Gjennom denne prosessen fjerner katalysator effektivt hydrokarboner fra bilens eksosanlegg.

Beliggenhet

Katalysator er vanligvis montert på bilens eksos pipe, nær motoren. Det er unremarkable i utseende, og synes å være bare en utvidet del av røret. Beliggenheten nær motoren er ingen tilfeldighet; de kjemiske reaksjonene som oppstår i katalysator fungerer bedre i varme omgivelser.

Symptomer

Det er et par vanlige symptomer plugget katalysator. Det vanligste symptomet er en bil som plutselig fungerer tregt. Når gasspedal brukes, synes bilen bare ikke å ha noen "oomph"; det fungerer motvillig vei til normal hastighet. Enhver sjåfør kjent med bilen i spørsmålet vil umiddelbart gjenkjenne en endring i sin plukke opp når dens katalysator er betydelig tett. I tillegg, merke noen folk en råtten egg lukt når bilens katalysatorer er feil på grunn av tette.

Forebygging/løsning

Bruk av blyholdig gass i en bil med katalysator kan føre til å mislykkes. Ellers begynne noen katalysatorer bare å bygge opp nok rester at de begynner opplever problemer. Det er ingen reell praktisk måte å rengjøre eller ellers reparere plugget katalysator. Verksteder vil vanligvis velge for å erstatte den skadede med en ny enhet.