Nnywellness.com

Storskjerm TV Kjøpers Guide


TV er en av de største innkjøpene forbrukerne gjøre for sine hjem, og et vell av alternativer i disse dager som er tilgjengelig. En av de mest fristende er storskjerm-TV, men forbrukerne bør ta mange faktorer i betraktning før du gjør en forpliktelse.

Beliggenhet

Hvor du vil plassere TV er en seriøs vurdering. Randolph Ramsey, som skriver for CNET.com, sier potensielle forbrukere bør sørge for at de har plass til store TV. Når du bestemmer hvor langt du vil sitte fra TV, kontroller at avstanden er ett og et halvt til tre ganger skjermbredden for bredt skjermer og tre ganger skjermbredden for 4:3 størrelsesforhold fjernsynsapparater. Også finne ut hvor i rommet du ønsker å sette TV så kan du bestemme om å kjøpe en monterbar flatskjerm eller en frittstående projeksjon modell.

TV typer

Ifølge Ramsey er fire typer TV tilgjengelig. Direkte utsikt tube TV er den nye generasjonen av bilderør (CRT) TVer. De fortsatt levere flott bilde, men større modeller er store, så du trenger masse plass til å se. Flytende krystallskjerm (LCD) og plasma modeller er tynnere og gir flotte bilder, spesielt hvis du vurderer å høy-definisjon (HD) TV. Disse TVer også spare plass, spesielt når de er montert på en vegg. Bak projeksjon se TV gjennomgår en transformasjon, rapporter Ramsey. Noen er fortsatt store og ta opp mye plass, men andre blir mer elegant og stilig som deres LCD og plasma fettere.

Forbrukere bør også ta hensyn til om de ønsker widescreen- eller ikke-widescreen-TVer. Ramsey anbefaler gjennomgang ser vaner før du kjøper. Hvis du ser en masse filmer (hvorav mange er nå letterboxed for kringkasting), kan en større skjerm være det beste valget.

Digital

Noen nye TV kan vise digitale resepsjonen, men det er en forskjell i definisjonen. Standardoppløsning (SD) viser programmer i standard format (4:3 størrelsesforhold), med bildekvaliteten så god som du finner på DVDer. HD kringkastes i minst 576p (horisontale linjer progressiv) og går så høyt som 1080p (dette er vanligvis størrelsesforholdet 16:9). HD-bilder er skarpere, takk til en oppløsning som er to ganger høyere vannrett tre ganger høyere loddrett enn SD. gjør at TVEN er HD-klar hvis du ønsker en HD-bilde, men Merk at noen programmer ikke kringkastes på HD.

Funksjoner

Ramsey sier at forbrukerne bør ta andre immaterielle eiendeler hensyn. Når en TV lysstyrken hvis du planlegger å sette den i et lyst rom. Et høyt kontrastforhold kan hjelpe produsere mørke bilder med stor detalj. Vedtaket gjelder skjermen detaljer. Jo høyere oppløsningen (eller antall piksler), bedre bildet.

Pluginmoduler

Ramsey sier du burde ta note av hvilke elementer du vil koble til TV. Videospillere, DVD-spillere, satellitt-mottakere, spill stasjoner og digitale videoopptakere er bare noen potensielle elementer til kobler til en TV. Tell hvor mange tilkoblinger TV har før du kjøper. En kombinasjon av HDMI-utganger (for HD-video), S-video-porter og sammensatt porter er best.

Kostnader

Ramsey rapporterer at LCD, plasma og storskjerm-TV blir mindre kostnadskrevende hver dag. LCD er fortsatt litt dyrere enn plasma-TVer, men gapet er avtagende. Han rapporterer også at bakprojisering TV er en stor verdi hvis du har plass for dem. Kostnaden bør være din siste vilje. Ved veiing de andre alternativene, vil du begrense dine valg betraktelig.