Nnywellness.com

Hva er fordelene med en IPS Panel på TV?


En In-Plane Switching LCD-skjerm har mange fordeler over andre LCD-skjermer. Som etterfølger vridd nematic LCD-teknologi, bruker IPS en helt ny metode til å vise bilder. Ved å lære om disse forskjellene og fordelene de, kan du bedre avgjøre om IPS-teknologi er riktig for deg.

Sant fargegjengivelse

IPS skjerm, i motsetning til konkurrerende LCD skjermen teknologier, kan produsere opptil 256 farger samtidig. De fleste andre LCD-skjermer kan produsere bare 64 biter. Utover 256 farger, det menneskelige øyet har problemer med kresne tilleggsfarge detalj, men forskjellen mellom 64 farger og 256 er åpenbart. Forbedret fargedybden for LCD skjermer hjelp forskyvning en av LCD-teknologi begrensninger: en svak skjerm. Dypere farger også hjelpe for å kompensere et fenomen kjent som "fargeskiftet." Fargeskiftet oppstår når du flytter rundt en stasjonær skjerm, og fargene vises endre.

Forbedret visningsvinkler

I andre LCD-skjermer flytte små krystaller som utgjør skjermen vinkelrett på skjermen. Dette skaper en situasjon der lyset avslutter skjermen er spredt i alle retninger. Virkningen av dette er at hvis du viser skjermen fra en vinkel, vises forvrengte farger og uskarphet. I en IPS panel, krystaller flytte parallell til skjermen og lyset finnes i mer en sammenhengende bjelke. Når du viser en IPS skjerm fra alle vinkler, forblir bildekvaliteten konsekvent.

Holdbarhet

Fordi at krystallene er plassert i en IPS panel, er skjermen mer motstandsdyktige mot skade og mer motstandsdyktig mot døde piksler. Døde piksler skjemaet når transistorer sitter fast i deres "off"-modus. Du kan identifisere svarte etter små områder med svart på en ellers fungerer skjermen. Hvis du gni en IPS-skjermen med fingeren vil du se færre forvrengningen enn andre typer LCD-skjermer. Skjermen er tryggere rundt pets og barn, og vil holde bedre over tid til normal spenninger som alle LCD-skjermer er utsatt.

Ingen spredning

De fleste andre LCD skjermen teknologier bruk dithering for å skape illusjonen av fargedybde. For eksempel, hvis ikke-IPS skjermen må vise en nyanse av blått at det er i stand til viser, vil det introdusere en lysere nyanse av blått og en mørkere blå over bildet. Øynene dine vil kombinere to, og du vil oppfatte den tiltenkte nyanse. Imidlertid fungerer rastrering ikke alltid som den skal. Hvis utstrakt bruk, kan det ha merkbar fargeflekker lav kvalitet, spesielt i de lyseste områdene i bildet.