Nnywellness.com

Hvordan en bil differensial arbeid?


Hvordan en bil differensial arbeid?

Differensial på et kjøretøy, er det en front - eller bak-hjulet stasjonen, er endelige gear reduksjon for overføring. Det er ikke bare reduserer forholdet, men leverer motorkraft til drivhjulene. Bildet ovenfor illustrerer gir plasseringene innen bærer.

Kraften fra motoren overføres gjennom pinion gear på toppen. Pinion tannhjulet stor ring gear, noe som endrer retning av makt 90 grader slik at det kan overføres til hjulene. Tegningen viser aksler og dekk på begge sider. Disse hjulbolte har rier på endene, og settes inn i den side tannhjul i differensial (merket med gult). Akslene holdes i siden girene av rier slik at siden gir og aksel flytte som en.

Spider girene er små girene i toppen og bunnen av delen. De er i mellom og mesh med både siden tannhjul. Når bilen går rett, begge aksler sving ved samme hastighet og edderkopp girene roterer ikke. Alt de gjør er låse opp begge aksler så de slår på samme hastighet. Når bilen svinger, vil edderkopp girene rotere, slik at en aksel å slå en annen hastighet enn den andre, derav navnet "differensial."

Dette er en skildring av en åpen differensial, som vanligvis finnes i de fleste biler. De er helt problemfri, men har en ulempe. På en tørr vei med god trekkraft brukes kraften jevnt på begge hjulene. Når en av dekkene treffer is eller en glatt overflate, begynner å spinne, og flertallet av dreiemoment er rettet mot det spinnende hjulet, etterlot svært lite for hjulet med god trekkraft. Dette er hvor kjøretøy kan sette seg fast i snøen eller gjørme.

En annen type differensial er begrenset slip differensial, som er et alternativ på de fleste nye biler. Det har en tydelig fordel av å ha et sett av clutcher og kilder i differensial. Deres funksjon er å gjelde presset til side girene skal en av dekkene begynne å skli. Ved å legge press til motsatt hjulet fra en spinning, gir det mer dreiemoment på hjulet med trekkraft. Hvis er langt bedre å åpne differensial når det gjelder trekkraft i dårlig vær.