Nnywellness.com

Hva er en pneumatiske dekk?


De fleste av dekkene du kommer over i den moderne verden ville bli vurdert å være pneumatisk. Historien av pneumatiske dekk begynner kort tid etter starten av bruke gummi for å gi en mer dempet tur for hjul kjøretøyer. Moderne transportsystemet vil ikke fungere uten moderne pneumatiske dekk.

Definisjon

En Ordboksdefinisjon av en pneumatiske dekk er "en dekk av forsterket gummi og fylt med trykkluft; brukt på kjøretøy og sykler, etc." Definisjonen passer nesten alle dekk på biler, lastebiler, sykler, motorsykler, busser og fly.

Historie

Første dekkene var jern band rundt tre hjul. Dekk laget av solid gummi kom i bruk i midt-19th århundre. Iren John Dunlop er kreditert med oppfinnelsen og patentering første vellykkede pneumatiske dekk med sin indre-tubed dekk. Dunlop's 1888 patent brukte begrepet "pneumatiske" for første gang.

Michelin brødrene, André og Édouard, var de første til å bruke pneumatiske dekk på en bil i 1895. Selskapet ble til slutt en ledende produsent av dekk. Goodyear Tire selskapet ble startet i 1898. Firestone Tire & gummi selskapet var det andre USA tire selskapet i 1900.

Funksjonen

I første halvdel av 1900-tallet, var pneumatiske dekk laget av forsterket lag med ledning eller plysj dekket med gummi med en dekkmønsteret for trekkraft. Plysj lå en en vinkel eller bias å gi styrke til å dekk og definere formen. Disse "bias-ply" dekkene nødvendig en gummi slange å holde lufttrykket.

Radialdekk, med plysj kjører 90 grader over dekk kroppen ble oppfunnet av Michelin i 1948, men gå ikke inn utbredt bruk i USA før 1970. Radial dekk gir lengre levetid og større drivstofføkonomi. De er også "slangeløse" design hvor dekket danner en lufttett forsegling med hjulet og ingen indre røret er nødvendig.

Betydning

Pneumatiske dekk er nå i slike utstrakt bruk begrepet "pneumatiske" brukes sjelden når man diskuterer luftfylte dekk. Siden oppfinnelsen av pneumatiske dekk har transportsystemet i USA gått fra en avhengig av jernbaner for transport av mennesker og produkter til et system av motorveier brukes av biler og lastebil for å flytte rundt i landet.

Potensielle

Pneumatiske dekk har vært i bruk i mer enn 100 år. Nå ser selskaper etter alternativer til luftfylte dekk. Robust teknologi co i St. Louis, Wisconsin arbeider på ikke-pneumatisk dekk teknologien for amerikanske militæret. Hæren er på utkikk etter nye dekk teknologi som vil overleve påkjenningene av kamp.