Nnywellness.com

Propan lekkasje deteksjon instrumenter


Propan lekkasje deteksjon instrumenter

Propan er en eksplosiv gass. Det kan også føre til kvelning på høye konsentrasjoner. Det finnes to typer propan lekkasje detektor: de som overvåker konstant området for en lekkasje for å gjøre folk oppmerksomme på faren og de som søker etter en lekkasje før det blir et problem. En odorant er også lagt til propangass, som er luktfri. Folk kan lukte denne odorant og derfor oppdage en propan lekkasje. Lukt er som det av en råtten egg som odorant er sulfur basert.

Hjemmelaget detektor løsning

Det er ikke veldig vanskelig å se propan beholdere og rør for en mistenkt lekkasje fra tilkoblinger. Ta en sprayflaske eller lignende beholder og fyll den med såpe (som oppvaskmaskin såpe) og vann. Spray denne væsken på segl eller forbindelse som er mistenkt for lekker. Kontroller at en sterk strøm av væske er sprayet på det slik at hele tilkoblingen er dekket. Denne løsningen kan tørkes på med en svamp eller klut hvis en flaske ikke er tilgjengelig. Såpevann produserer bobler når gass eller luft blir blåst inn i den. Hvis tilkoblingen er lekker, vil bobler danne rundt.

Elektronisk lekkasje detektorer

Spesialiserte elektroniske propan gass detektorer er tilgjengelig. Disse inneholder sensorer som er spesielt utformet for å identifisere propan. Hvis de oppdager propangass i luften rundt skjermen, vil de sette av en alarm å varsle alle i lekkasjen. Konsentrasjonen av propan har å nå et visst nivå for at alarmen skal være hørtes. Detektoren reagerer på tilstedeværelsen av propan, ikke hvor propan som finnes. En elektronisk propan detektor bør være spesifikk. Det bør ikke reagerer på tilstedeværelsen av noe annet enn propan. Mengden av gass som kreves for å sette av en alarm kan variere. Noen detektorer er mer følsomme enn andre. Deres følsomhet måles i LEL eller nedre eksplosive grense. Dette er den minste mengden gass som kan forårsake en eksplosjon. De brukes av profesjonelle gransker mulig lekkasje.

Karbonmonoksid detektorer

Ufullstendig forbrenning propan kan produsere karbonmonoksid, en giftig gass. Karbonmonoksid detektorer er lik for elektronisk propan detektorer, men de reagerer på karbonmonoksid i stedet for propan. Karbonmonoksid detektorer er tilgjengelig med både lyd og lys samt med bare lyd alarmer. Håndholdt detektor er også tilgjengelig.