Nnywellness.com

Tips for Ford Ranger kanten gass kjørelengde


Tips for Ford Ranger kanten gass kjørelengde

Før det ble en modell av sine egne i 2007, hadde en ytelse og utseende-pakke for 2001-og-opp Ranger owners jakt etter litt mer holdning enn standard turen tilbys. Edge pakken lagt en 3.0L V6-motor, interiør oppgraderinger, farge-keyed støtfangere, tåkelys, et mørklagt ut Grill, en høyere ri høyde, alle terreng dekk og en klasse-tre tauing til standard Ranger. Ford også tilbudt kanten med både 4.0 L V6 og 4WD for mer kresne eiere. Selv om denne utstyrspakke gjorde mye for å forbedre Rangers utseende og ytelse, hadde de fleste av disse oppgraderingene en negativ effekt på gass kjørelengde.

Installere en kalesjedekselet

Dumpe plast seng rail caps og installere en vanskelig glassfiber eller plast kalesjedekselet. Lastebiler av design er aerodynamisk mareritt; den skarpe taket drop-off og åpne seng er en perfekt storm for oppretting av kjørelengde-suger luftmotstand. En kalesjedekselet gjør lastebil langt mer glatt, øker kjørelengde, hastighet og stabilitet med hastighet. En studie utført ved Western New England høgskolens Department of Mechanical Engineering viste en drivstoff økonomien forbedring på over 11 prosent når en kommersielt tilgjengelig kalesjedekselet ble installert på en Dodge Ram emnet; over utformet 30 prosent når de installert egne spesielt "aero" cover.

Senk den

Den kanten skyhøye suspensjon kan se kul, men det gjør absolutt ingenting for drivstoff kjørelengde. Luftmotstand er en funksjon av to faktorer: koeffisient av dra (hvor "glatt" bilen er som dikterer hvor lett luft beveger seg over og rundt) og åpninger eller størrelse, som dikterer hvor mye luft må flytte. En høyere kjøretøyet må trykke mer luft ut av veien å gå, som reduserer drivstofføkonomi. Men det betyr ikke at du har å smelle lastebil til bakken. Vurdere å bare installere en rekke kilder designet for en ikke-Edge, V6-drevne Ford Ranger. Standard Rangers kjørehøyde er et ganske godt kompromiss av kjørelengde og praktiske.

Installere en Belly Pan

Når du har jobbet med luftstrøm over lastebilen, ikke forsømme det som går under den. Air fanger og drar på alle de små utstikkende deler under kabinettet, øke dra, redusere høyhastighets stabilitet og øke løft i høy hastighet. Dette er en situasjon gjort enda mer dire av pickupens høy vekst, som gir enda mer luft å strømme under. Vurdere å installere en full lengde belly pan under lastebil, som er bare et langt stykke som dekker hele undersiden av lastebilen fra fremre støtfanger baksiden. Kombiner en belly pan med en front air dam (front støtfanger filtypen når nedover mot bakken å holde luften fra under bilen) og du har en rase-spec pakke som forbedrer drivstofføkonomi og drastisk forbedrer høyhastighets håndtering.