Nnywellness.com

Hvordan erstatte termostaten på en 1999 Dodge Dakota Truck


1999 Dodge Dakota bruker en tradisjonell, velprøvde mekanisk termostat for å holde motoren kjører på ca 190 grader. Når motoren varmes opp, fører det damp å passere gjennom "jiggle" på termostaten, som igjen fører til våren i termostaten komprimere. Datokomprimere våren åpner en ventil i termostaten, slik at varm Radiatoren væske passere fra motoren på toppen av Dakota radiator, der den kjøler og senere renner fra bunnen av radiatoren tilbake til motoren. Radiatoren bruker overføring avkjølt væske: kjølevæske renn i en smal, loddrett tanken på den ene siden av radiatoren der det rutes til dusinvis av enda smalere flat aluminium rør klemt mellom hundrevis av små aluminium finnene. Kjøling gjennom finnene, tar varmen med det: varmen overføringer fra væsken aluminium til luft. hele radiatoren er verdiløs din Dakota motoren er utsatt hvis den enkle termostaten mislykkes. Hvis det ikke måle temperaturen og åpne for å sirkulere radiator kjølevæsken, overopphetes Dodge-Dakota.

Instruksjoner

• Finn lavere radiator slangen. Klem kategoriene to komprimering på radiator slangen klemmen å løsne klemmens press og trekk slangen av radiatoren. Tømme væsken i en radiator drenering panne. Skyv slangen tilbake på radiatoren og sikre den med klemme en gang drenert.

• Finn T-Stat bolig på Dakota. Spor øvre radiator slangen fra radiator til plasseringen der den kobles til Dakota motoren gjør. Slangen kopler til T-Stat bolig på samme måte som lavere radiator slangen kopler til radiator. Fjern klemmen fra slangen ved å klemme kategoriene komprimering med tang. Trekk slangen av T-Stat bolig og skyv slangen av til siden.

• Fjern to 7/16-inch bolter fra T-Stat bolig med et dypt godt socket og ratchet og løfte T-Stat bolig av Dakota inntaket manifold. Dette eksponerer termostaten.

• Løft termostaten av Dakota med fingrene og plugge hullet med en butikk håndkle. Dette hindrer noe kommer i inntaket mens du feilfri av gamle pakning materialet.

• Skrape gamle pakning materialet av foten av inntaket manifold og bunnen av T-Stat bolig. Blåse overflaten av inntak av med trykkluft.

• Spre en tynn perle RTV pakning Maker på den nedre kanten av T-Stat bolig.

• Trekk butikk håndkle av inntaket manifold og plassere nye termostaten i hullet. Til slutt med våren dukker ned i hullet og hviler på en maskinert lip.

• Plasser T-Stat bolig på termostaten og bolt den tilbake på plass med den opprinnelige bolter.

• Skyv radiator slangen på T-Stat bolig og sikre den med klemme.

• Åpne radiatorlokket på radiatoren. Plass en trakt i lokket og hell drenert Radiatoren væske tilbake i radiatoren. Kjøre Dakota motor i fem minutter med radiator cap off. Dette utvisning luft fra kjølesystemet. Etter at termostaten åpner og sykluser, det er en fint tid å sammenlegge radiator og destillert vann 50/50 til væsken når påfyllingsstussen. Lukk radiator cap.