Nnywellness.com

Hvordan forstå sideforholdet på dekk


Hvordan forstå sideforholdet på dekk

Dekk størrelser er utformet for å gi all informasjon om et dekk. Dekoding en dekk kan være forvirrende, som størrelsen omfatter beregning, engelsk og prosent målinger. Størrelsesforholdet for et dekk gjelder bredden på dekket i forhold til høyden eller diameter. Størrelsesforholdet hjelper definere bredden på den Tires trekkraft lapp og dekkets utseendet på bilen.

Instruksjoner

• Finn dekk størrelsen på sideveggen av dekket, og skrive det ned. Størrelsen vises som en serie med tall, bokstaver og skråstreker---for eksempel "225/60R16." Du kan se tegn før og etter disse tallene, men denne delen angir størrelsen på dekk.

• Dekode delen bredden og størrelsesforholdet fra dekk størrelsen. De tre første sifrene angir bredden på inndelingen i millimeter. I eksemplet ovenfor er bredden på inndelingen 225 mm. De to sifrene etter skråstreken representerer størrelsesforholdet. I eksempel størrelsen er aspektet 60.

• Beregn delen høyden av dekket ved hjelp av bredde og størrelsesforhold. Størrelsesforholdet definerer høyden på dekket som en prosentandel av bredden. I eksemplet er være høyden på dekk 60 prosent av bredden på 225 mm.

Tips og advarsler

  • For å finne delen bredden på et dekk, mål vidden av dekket fra sideveggen til sideveggen på bredeste når du har oppblåst dekk til normal press.
  • For å finne høyden på dekk, mål fra kanten på utsiden av slitebanen. Den totale høyden til dekket blir diameteren pluss to ganger delen høyden. Diameteren måles i tommer, og delen høyde i millimeter; du må konvertere en av to.
  • Nedre størrelsesforholdet Jo bredere dekk vil være i forhold til høyden på dekk. For eksempel et dekk med størrelsesforholdet 50 blir lav og bred, og et dekk med bildeforhold 80 blir smale og høye.