Nnywellness.com

Hva er betydningene av DVB & QPSK?


Hva er betydningene av DVB & QPSK?

Digital har nå erstattet analog i nesten alle områder av kringkasting. Om digital distribusjon gir mange fordeler, er det også langt mer komplisert. Digital video sendinger (DVB) og quadrature fase-shift taste (QPSK) representerer to vanlige metoder for overføring av digitalt innhold over eteren, hver med sine egne fordeler og kostnader.

DVB

Digital video sendinger (DVB) er et internasjonalt anerkjente standarder for kringkasting av digital-TV, radio, eller andre data som overføres gjennom luften. DVB brukes vanligvis i kabel-TV, hvor digitale datapakken som blir overført varierer avhengig av om det er forbundet med satellitt, terrestrial eller kabel-tjeneste distribusjon.

QPSK

Quadrature fase-shift taste (QPSK) er en metode for kringkasting som kan bære mer informasjon enn er typisk. QPSK fungerer ved å konvertere kringkastingen til fire symboler, hver inneholder en pakke av de totale dataene skal sendes. Dataene i disse symbolene kjøres gjennom en matematisk formel som plasserer datapakker på en sirkel, kondenserende og dekoding informasjonen når den sendes.

Fordelene av hver

Den største fordelen med DVB er universell aksept av formatet. Digital koding for informasjonen er "open source", betyr at det er gratis for alle å bruke. DVB brukes dag over hele verden, inkludert deler av Afrika og Asia hvor digitale sendinger er en mye nyere konsept. QPSK har fordelen av å kunne overføre mye mer data enn DVB eller andre digitale pakker. Dette er en stor fordel, særlig i USA hvor radio-bølge frekvenser er strengt regulert og tildelt. Dette betyr at TV-stasjoner kan sende flere data på samme tid i frekvenser.

Ulemper

DVB fungerer godt nok for standard sendinger, men for noe som krever ikke en høyere-enn-vanlig strøm av informasjon. QPSK, har mens å kunne sende mye informasjon, problemer på mottakersiden. Hvis en mottaksstasjon for en QPSK kringkasting ikke er riktig kalibrert eller feiltolker matematiske formelen, deretter dataene kan bli ødelagt og ikke mottas riktig.