Nnywellness.com

Gjenopprette en ' 69 Corvette på et budsjett


1969 Chevrolet Corvette var ikke et landemerke Corvette. Modellåret 1969 var andre tredje generasjons korvetter og nesten det samme som 1968 modeller som brøt ny Mark i sportsbil styling med Stingray. 350 kubikk tommer V-8 var ny i 1969, men den store nyheten var ytelse ZL1 V-8 pakken med ZL1 emblemer på utsiden. Chevy produsert bare 69 ZL1s. Hvis eiere har ZL1, utføre en gjenoppretting på en 1969 Corvette på et stramt budsjett - og det betyr en delvis gjenoppretting - er mulig.

Instruksjoner

• Diagrammet utgifter for restaurering på 1969 Corvette på papir. Spesifisere forventede utgifter og doble den. Mener at noen restaureringsprosjekt, uansett hvordan beskjedne, er penger pit. Kjøpe en 100-brikke verktøysett. Selv en beskjeden restaurering krever omfattende arbeid.

• Bestemme prioriteter før restaureringen. Vurdere hvilken del av bilen trenger mest arbeid, enten det er kroppen, motoren eller interiør. Reparere deler når det passer, men vurdere å erstatte deler hvis det er billigere. Hvis budsjettet er stramt, vurdere å bruke deler ikke eksklusivt til 1969 modellår eller ettermarkedet deler ikke eksklusivt til Corvette, men kan passere for Corvette. Det er OK å gjenopprette en Corvette delvis, selv om motor, girkasse og bakfra føljetong og støping tall ikke samsvarer kjøretøy identifikasjonsnummeret. Corvette ikke vinne noen bil Vis premier, og kan ikke representeres som en ekte restaurering, men det vil være lukker og tjene finansielle behov.

• Gården ut karosseriet til en profesjonell restaurering butikk og utføre de fleste av arbeidskraft selv. Kroppen er den viktigste delen av fordi det er bildet av bilen. Ta en community college automotive kurs i glassfiber kroppen reparere. Bruke riktig sliping og bonding materiale og sliping verktøy og papir. Kle den originale malingen og snu bilen til en profesjonell for eventuelle reparasjoner utover din evne og siste maleri.

• Reparere motoren komponenter selv om mulig. Hvis du kan unngå overhaling motoren, hvor de fleste av restaurering kostnadene vil gå, kan så du holde på opprinnelige budsjettet planen. Damp rengjør motoren. Erstatt alle slanger og belter. Reparere eller erstatte forgasseren om nødvendig. Bestem om motoren må en ventil jobb. Hvis motoren må skiftes ut, kan du vurdere å kjøpe en kasse, eller erstatning, 350 V-8. 350 var standard motoren for 1969 Corvette. Erstatning kan koste så lite som $1000. Fjerne og erstatte clutch. Hvis manuell girkasse glipper ut av utstyr, kan du vurdere å bruke en søppelplass erstatning for et par hundre dollar. Corvette tre - og fire-trinns manuell girkasse er rikelig og billig. Fjerne motor og girkasse kan selv spare på lønnskostnader, selv om du må ha et verksted installere dem for deg.

• Nytt polstre dørpaneler og seter om nødvendig. Unngå erstatte dem. Corvette indre deler er dyrt. Fjerne dørpaneler og plasser deg selv og levere dem til butikken for restaurering. Dette bidrar til å spare på lønnskostnader.

Tips og advarsler

  • Ofte lønnskostnader er dyrere enn deler. Utføre mye arbeid som mulig, har en profesjonell restaurering eller verksted fullføre jobben. Spare tusenvis av dollar ved hjelp av denne metoden.
  • Glassfiber karosseri krever erfaring og en kompetanse. Du kan ikke skjule dårlig glassfiber karosseri. Gården det ut om du har råd.