Nnywellness.com

Plymouth Superbird informasjon


Kontroversielt stylet 1970 Plymouth Superbird er en sjelden høy ytelse bil som var utformet for å tilfredsstille NASCAR homologering regler som krevde at biler må være tilgjengelig i begrenset tall for publikum gjennom en autorisert forhandler. Superbird, med sin staggeringly høye hekkspoiler, ble produsert for bare ett år med mindre enn 2000 solgte enheter. Bilen nå henter opp $160,000 på auksjon.

Elsker det eller hater det

Plymouth-Superbird er ikke en pen ting. Potensielle kjøpere elsket enten hybrid Plymouth Road Runner/Belvedere/Coronet kroppen med tunge skrånende nese og opprørende spoiler - eller ving- eller de hatet det. Bilen ble så radikalt designet, med stor grafikk og tegneserie Road Runner på vingen, at de fleste ytelse bil-entusiaster ikke kunne godkjenne den. Den ble produsert fra oktober til desember i 1969. Selv om svært collectible i dag ikke har sitt utseende forbedret med alderen.

Opprinnelse

1970 Plymouth Superbird fulgte det lignende 1969 Dodge Charger Daytona, som var et tidlig eksempel på Dodge bruker en vindtunnel og datamaskinen analyse for å utvikle en aerodynamisk bil for stock-bilen racing. Dodge og Plymouth var divisjoner under paraplyen av Chrysler Corporation. Plymouth håpet å følge Dodge med en lignende bil. I 1968 rallyfører Richard Petty forlatt Plymouth NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) teamet og signert med Ford. Bilindustrien pressen samtidig rapportert at Plymouth hadde håpet å lokke Petty tilbake med en superbil og designet av Superbird for ham, Allpar.com og Conceptcarz.com.

Funksjoner

Road Runner ble avledet fra Belvedere, men for å jevne ut kroppen og passer skjermer til Superbirds ikoniske nese Belvedere skjermene fungerte. For å løse problemet Plymouth podet ingeniører 1970 Dodge Coronet støtfangeren foran på kroppen. Den Coronet front fender kuler var laget av plast. Nesen, malt med lakk, var laget av stål og hodelykt bøtter fra glassfiber. Bakvingen var laget av aluminium og også malt med lakk. Akryl lakk ble brukt til å male kroppen. Hver Superbird, som kom som en 2-dørs hardtop, kjennetegnet vinyl tak.

Under panseret

Tre motorene var tilgjengelig: en 375 hestekrefter Super Commando 440 V-8, 390-hp 440 seks Pack og 425-hp 426 Hemi. Super Commando 440 var standardutstyr, mens de seks Pack og Hemi kan bestilles som ekstrautstyr. Makten ble overført gjennom en 4-speed manuell eller TorqueFlite automatisk girkasse.

Spesifikasjoner

Superbird ble plassert på en 115.8-tommers akselavstand. Det var lenge på 221 inches og målt 76.4 inches bredt. Vingen steg 24 inches over bagasjerommet. Kroppen klarert bakken av bare 7,2 inches. Basisprisen ble notert på $4,298.

Produksjon og ytelse

Totalt 1920 Superbirds ble produsert. 93 av dem var utstyrt med Hemi, 1,162 med Super Commando 440 og 665 omtalt i 440 seks Pack. De seks Pack utstyrte Superbird kunne nå kvart mile merket i 14.5 sekunder på 103 mph. Hemi kan gå fra 0 til 60 mph på 4,8 sekunder og dekke kvartalet mil i høy 13s.