Nnywellness.com

Hva størrelse hjul bør du bruke med en 11.50 brede dekk?


Hva størrelse hjul bør du bruke med en 11.50 brede dekk?

For alle størrelser dekk er det viktig å montere den på riktig størrelse felgen. Et dekk er beregnet på flex på en bestemt måte å produsere optimal tur, håndtering og lang levetid. En kant som er for brede eller smale endres flex egenskapene til et dekk som det ruller nedover veien. Det er noen breddegrad i rim bredde som gjør bileieren fininnstille kjøreegenskaper av dekkene.

Aspekter av Rim bredde

Hvert dekk har en bestemt designet flex punkt i sideveggen. Dekket ruller nedover veien eller krysser støt bøyer sideveggen opp og ned i en viss høyde langs sideveggen. Hvis hjulet er for bred for dekket det fleksible punktet vil flytte mot felgen, flyttes også-smale hjul det fleksible punktet mot mønsteret av dekket. Feil størrelse rattet gir sterk varme oppbygging og mulige feil på det nye flex-punktet.

Velge et hjul innenfor akseptable verdier kan brukes til å justere egenskapene til dekk. En større hjul resultater er en stivere sideveggen og bedre håndtering. En smal rim gjør sideveggen til flex mer, gir en mykere tur.

Velge hjulet bredden

Dekk måles delen bredde eller bredeste delen av dekket når montert og oppblåste. Bredden på selve inndelingen endres litt basert på hjulet bredden. Størrelsesforholdet for et dekk er prosentandelen av høyden på dekket fra rim til tråden sammenlignet med bredden på inndelingen. Ifølge Dunlop dekk, er den nominelle og bredden av dekket på sideveggen basert på montering dekk på et hjul 70 prosent like bred som avsnittet bredden for størrelsesforhold mellom 50 og 80, og 85 prosent av bredden på inndelingen for størrelsesforhold mindre enn 50. For høye størrelsesforholdet, lastebil dekk, ville en 11.5-tommen bred dekk monteres på en 8.05-tommers bred hjulet. En høy ytelse, lav størrelsesforholdet lei av denne bredden ville ta en 9,77-tommers bred hjul.

Utenfor lastebil dekk vises bredden på inndelingen av de fleste dekk i millimeter. En 285/40R15 dekk ville være 285 mm bred med størrelsesforholdet 40 prosent. En 11.5-tommen dekk er mellom 275 og 285 mm. Passasjer bil dekkene for denne bredden er lav profil dekk og anbefalte rim bredden varierer med størrelsesforhold. For eksempel har en 275/60R15 dekk anbefaler hjulet bredde på 7,5 til 9,5 inches. Lavere profil og litt bredere 285/40R17 dekk trenger et rim mellom 9.5 og 11 inches bredt. Spesifikasjonene for noen bestemt dekk vil gi anbefalte hjulet bredden basert på både bredde og størrelsesforhold.