Nnywellness.com

Tenning Timing problemer


Tenning Timing problemer

Tenningssystemet på en bil eller lastebil inkluderer distributør, tenningen coil, tennplugger og ledninger. I tillegg bruker senere modell biler datastyrte ignitions som ikke kan endres. Tenningstiming er når distributør er satt slik at hver tennpluggen branner når luft-drivstoffblandingen i sylinderen er fullt komprimert. Hvis gnisten branner for tidlig eller for sent, motoren mister makt, og interne skader kan oppstå.

Motoren bommer på tomgang

Motoren mangler betyr tennpluggen på en sylinder, ikke aktiveres. Hvis motoren bommer på ledig, kan tenningstiming angi feil. Hvis distributør er slitt, kan det være overdreven bevegelse inne Distributør akselen, gjør det umulig å sette tenningen timing nøyaktig.

Motoren bom over inaktiv

Hvis motoren bommer ved hastigheter over ledig, begynn ved å sjekke motor timing. Hvis det er ikke årsaken til problemet, kan du undersøke Distributør selv. Sjekk å se hvis distributør hetten er sprukket og Bytt den om så. Også sjekke rotoren for skade. På eldre biler som bruker et poengsystemet, kontroller at punktene er i god stand og er riktig innstilt. En feil tenningen coil kan også være problemet.

Backfiring

Motoren backfiring oppstår når ubrent drivstoff eksploderer inne eksos spor. De fleste backfiring skyldes forgasser problemer, vakuum lekkasjer eller feil satt ventil lash, men det har vært kjent for å skje som følge av feilaktig sett tenningstiming. Hvis kjøretøyet er backfiring, sjekk motor timing og kontroller at distributøren er sikkert boltet til motoren. Hvis montering bolten er løs, kan det føre til bevegelsen av distributøren, som kan endre tenningstiming.

Banke

En banke eller pinge lyd når motoren er under hard akselerasjon eller klatre en bakke skyldes en tilstand kjent som detonasjon. Detonasjon er spontan forbrenning av eksos gasser når tennpluggen har avfyrt. Detonasjon kan føre til alvorlig skade eller selv motorstopp. Hvis du opplever banke eller pinge under akselerasjon, begynn ved å kontrollere Distributør cap og rotoren. Erstatt komponenter som er skadet eller slitt. Sjekk tenningstiming. Også sjekke at tennpluggene er riktig type for motoren.

Dieseling

Dieseling er når, etter blir slått av, en motor etterligner tunge loping lyden av en dieselmotor. Du kan også høre en pop- eller rush av luft som kommer fra eksosrøret kort tid etter at motoren er slått av. De to viktigste årsakene til dieseling er motoren tomgangen blir satt for høyt, og overoppheting, men feil tenningstiming kan være en skjerpende faktor. Kontroller tenningstiming, og kontroller at distributøren er skikkelig festet til motoren.