Nnywellness.com

Historien om Mazda Miata 1


Historien om Mazda Miata 1

Mazda Miata, formelt kjent som MX-5, gjenopplivet døende sportsbil nisje i USA etter britisk-laget MG forlatt USA bil markedet i 1980 på grunn av drivstoff og sikkerhet begrensninger. Konseptet med en rimelig roadster lå sovende til 1989, da Mazda introdusert dens to-seters basert på filosofien som sin teknologi bør holdes enkel og tilbys til en rimelig pris.

Ideen

Mazda management svarte på en britiske bilindustrien journalist klage i et intervju at bilprodusentene ikke lenger laget rask og kvikk, men billig, toseters roadsters som sportsbiler 1960- og 70-tallet som MG, triumf og Austin-Healey.

Fanger brann

1989 Mazda Miata ble en umiddelbar hit med amerikanske bil forbrukeren, gyting lignende roadsters fra Nissan, Toyota og amerikanske bilprodusentene.

Liten pakke

Holde tro mot sin filosofi om rimelig og kompakt design, tilbudt Mazda 1989 Miata, som satt på en 89,2-tommers akselavstand, målte 155.2 inches lang og ble drevet av en beskjeden 1.6 liters motor generere 116 hestekrefter.

En feil

Miata ble en stor hit, men dens en design feil var popup frontlyktene at distrahert fra ellers yndefull kropp design.

Problem løst

Mazda korrigere mindre striden med 1999 modell av integrere headlamps inn i fenders men vanligvis forlater den generelle stylingen uendret.

Fortsatt populære

Om Mazda Miata ikke har toppet de årlige 30.000 globalt salgene merke siden 2003, er det fortsatt bestselgeren roadster, med totalt globalt salg av 735,813 2008.