Nnywellness.com

DIY Auto maleri


Har bilen malt kan være en av de mest kostbare reparasjonene til å betale for. Den gode tingen er, du kan gjøre det selv og ende opp med en fin bil. Auto maleri er ikke den enkleste tingen å lære, men kan gjøres etter prøver ut noen trinn og øve på et ekstra stykke metall til du får det riktig.

Før maling

Den viktigste delen av maling bilen blir overflaten akkurat. Hvis det er bulker, dings eller støt i metall, vil det vise gjennom etter klarlakken har tørket. Start ved sliping bilen med en dual-action sander og 80-korns slipepapir. Dette jevner ut overflaten og fjerner lag av gammel maling og primer.

Rengjør sliping støv ut av bilen og tørk bilen med en voks og fett remover. Sted maskering tape over noen deler som kan males, som lys, grill, chrome trim, windows, dekk og dørhåndtak. Spray et tynt lag med primer på bilen og la dem tørke. Bruke en lang sliping blokk og 120-korns slipepapir, lett sand hele bilen for hånd. Sliping blokk er flatt på overflaten og sand av det mørke øverste laget av primer å avsløre en lysere farge. Du vil merke alle bulker eller høy kapasitet fordi de vil være en annen farge enn pusset områder. Reparere disse områdene med kroppen filler, sand dem med 80-korns slipepapir og spray et tynt lag med primer over dem. Sand dem med 120-korn papir og blokken at de er rett.

Når kroppen er rett, tørke det ned med voks og fett fjerne igjen. Så gå over bilen med en poleringsduk å fjerne partikler som kan stikker til bilen. Når disse partiklene er igjen på og få malt, de vises under maling og kalles søppel.

Maleri

Etter tørke bilen med en poleringsduk, er det tid å spray maling. Det beste stedet å spray maling er inne en maling booth. Etter timer kan du ofte leie tid i en maling booth maling og kroppen butikken. Hvis dette ikke er et alternativ, er det beste å gjøre maling i et lukket område, for eksempel en garasje, etter som dekker alt i rommet med nye tarps eller plast. Dette ikke bare oppbevarer området rent, men den holder støv seg på ny maling. Pass på å åpne noen vinduer eller dører for å holde plassen ventilert. Sett en stor boks fan (eller to) i et vindu eller døråpning, vender utover. Dette hjelper trekke røyk og overspray ut av området. Også aldri spraymaling uten bruk respirator maske.

Start på taket og deretter gå til hetten og bagasjerommet før maling sidene av bilen. Bruk frem og tilbake bevegelser, holde slag lys, tynn og levende i horisontal retning. Litt overlappe hvert strøk. Tillat hver pels 30 minutter tørke før neste strøk. Tre til fire strøk bør være nok.

Når lakken har tørket, spray tre til fire strøk av klarlakk, vente 30 minutter mellom hvert strøk. Tretti minutter etter sprøyting den siste strøk av klarlakk fjerne av maskeringstape og la bilen tørke for 24 timer før.

Etter maling

Når bilen har tørket helt, parkere den i tilstrekkelig lys så kan du kontrollere maling. Hvis du finner kjører eller søppel i maling, kan du fjerne den med mer sliping. Hvis det er mange kjører og søppel, kan det være best å sand hele bilen. Noen mennesker velger å sand hele bilen selv om det ikke kjører. Sluttresultatet blir en lysere lakk.

Sand bilen med 800-korns slipepapir, holde sandpapir dryppende våt. Dette forhindrer opphoping under papiret. Sand til bilen ser kjedelig. La det tørke. Bruk en dual-action orbital poleringsmaskin og en fin karakter av væske rubbing compound. Væsken gjelder puten i poleringsmaskin og polske bilen, arbeider i små områder og beveger seg i sirkulære og frem og tilbake bevegelser. Når rubbing compound er brukt, kan du bruke en etterbehandling bil polsk på samme måte over hele bilen. Dette gjør maling gnisten.