Nnywellness.com

Hvordan endre en hodet pakning


En hodet pakning er hva sel hodet (delen som inneholder ventil-tog) til blokken. Uten dette, motoren ville ikke bare lekker kjølevæske i motoren bay, men også i sylindere og forbrenning gasser ville flykte inn i motor-bukta.Pakningen er vanligvis et langt rektangel med kuttet outs for sylindere og kjølevæske baner. Endre denne pakningen må demontere over halvparten av motoren og fjerne nesten alle komponenter som trengs til bilen.Kan være symptomer på en blåst hodet pakning: hvit røyk ut eksos, en "frostvæske" lukt, mangler kjølevæske fra reservoaret mulig motor bom og en "Check Engine lys".

Hvis du opplever disse problemene, sjekk din hodet pakning umiddelbart ved hjelp av en komprimering sjekk. Alvorlige motorskader kan skyldes en defekt hodet pakning.

Instruksjoner

Hvordan endre en hodet pakning:

• Koble fra batteriet, ECU (hvis utstyrt) og drivstoff hookups og avløp din kjølevæske.Også koble tenning og tennplugger.

• Fjerne luft inntaket gass og kroppen/forgasser, vakuum linjer, kjølevæske linjer og inntak plenum.

• Når du har disse elementene fjernet, sett stempel nr 1 til toppen Dead Center (TDC) og fjerne din timing belte. (Eller kjede/tannhjul avhengig av programmet)

Hvis du vil angi øverst Dead Center, se håndboken til Haynes for kjøretøyet. Denne metoden varierer fra kjøretøy til kjøretøy, og med uriktig metode kan skade din ventil tog og/eller roterende forsamlingen.

Den vanligste måten å sette dette er å forsyne strøm til startmotoren direkte via en batterilader å begrense gjeldende og deaktivere batteriladeren når stempelet nr. 1 er på topp døde Center. Hvis dette ikke er et alternativ, kan du ofte bruke en skralle. Det vil være en bolt på den harmoniske belastningsfordeling (den store skivene på forsiden av motoren) og aktiverer dette vil slå motoren.

Ikke Flytt motoren eller cam(s) etter dette punktet!

• Koble overskriftene. Er det mulig å bare koble; imidlertid kanskje plass sikkerhetskrav tilsier at du må fjerne.

• Fjerne dekker timing. Du må også fjerne push stenger og rockere hvis bilen er utstyrt med overliggende.

Overliggende kamaksler brukere kan fjerne hele forsamlingen som en.

• Fjerne hodet bolter i omvendt rekkefølge fra stramme dem. Rekkefølgen kan finnes i en Haynes manual.Hvis du ikke har denne informasjonen, kan du bruke et kryss-skraveringsmønster. Løsne første bolten på venstre side. Bære på un innstramming i denne rekkefølgen til alle bolter er hånd-tett og fjerne sammen. Ikke Fjern en bolt før du kan fjerne alle samtidig. Fjern skruene og holde oversikt over hvor de gikk.

• Den mest krevende delen av aktiviteten er å fjerne hodet eller hodene. Du kan bruke en annen person. Ikke tving den av.Nysgjerrige på det kan skade mating overflaten sterkt nok at du får et helt nytt sett av lekkasjer kan ikke repareres av et hode pakning.

• Fjern gamle hodet pakning og flaten parring med deler renere. Det bør bare trekke opp, hvis det ikke, press med neglen. Igjen, ikke bruk metallgjenstander på parring overflaten.

• Plass den nye hodet gasket(s) på blokken. Pass på at det lined opp riktig med sylindere. Det skal ingen overheng av pakningen inn i sylinderne eller utenfor kanten av blokken.

• Plass hodet eller hodene på. Hvis pakningen beveger seg når du prøver å plassere hodet tilbake på, kan du prøve å sette inn blyanter i bolt-hullene. Bruke en momentnøkkel og dreiemoment til riktig beløp.Se brukerhåndboken bilen reparasjon (som Haynes) for riktig dreiemoment beløp.

• Sette alt tilbake i omvendt rekkefølge.Husk å koble batteriet, ECU og alle vakuum, drivstoff og kjølevæske.

• Fylle kjølevæsken og endre olje før kjøretøyet.

Tips og advarsler

  • Hvis et lyn er fast, prøv oppvarming området med en propan fakkel eller bruke WD-40 på den. Du kan støte på at hodet er stakk til hodet pakning. Hvis du må bruke et verktøy for dette, kan du prøve å trykke området med en gummihammer for å jar hodet løs. Du kan dra nytte av å ha ting fra hverandre og rengjøres grundig. Deler renere og en tann penselen er ofte det beste verktøy for dette.
  • Ikke prøv å lirke hodet fra blokken. Skrape parring overflaten kan føre til katastrofale resultater. Pass på å rense hodet og blokk av gamle pakning. Bruke deler rengjøringsmidler og en fille. Du kan også bruke en tannbørste eller andre lignende myk børste. Igjen, ikke skrap overflaten. Denne guiden er skrevet som en generalisert instruksjoner for å endre en hodet pakning. Kjøretøyet kan være forskjellig. Hvis du er i tvil, spør en sertifisert mekaniker.