Nnywellness.com

Hvordan endrer jeg 4 Ohm høyttalere til 8 Ohm?


Ohm vurdering av høyttaler er dens dynamiske impedans med dynamisk akustisk program. Denne verdien går høyere enn motstand når du utfører DC-strøm fra en volt-ohm meter. Det er bare en vurdering blant andre faktorer som tillater brukere å klassifisere høyttalerne slik at de kan matches forsterkere. Spørsmålet, "hvordan kan jeg endre 4 ohm høyttalere til 8 ohm?" er vanligvis anmodet når prøver å tilpasse 4 ohm automotive høyttalerdrivere 8 ohm hjem forsterkere, selv om dette ikke alltid tilfelle.

Høyttalerimpedans

Fleste var opprinnelig 16 Ohm fordi dette fungerte best med rørforsterkere. Senere var høyttalerdrivere med ca 8 ohm den rette matchen for transistor forsterkere fordi de ga den beste balansen mellom utgangseffekt, volum, kvalitet og lav forvrengningen. Tidlig bil stereoplater nødvendiggjort høyttalerdrivere med den mye lavere 4 ohm impedansen for å få nødvendig volumet, men med tap av lydkvalitet fordi kjøring spenningen var begrenset til 12-volt DC bil batteri-Dynamo elektriske systemer.

Moderne bil forsterkere kan internt jack deres utgangsspenning som gjenspeiles av disse irriterende thumpers prowling gatene. Forsterker har å bruke to ganger spenningen på en 8 Ohms høyttaler for å få det til å gi samme strømstyrke (og dermed watt) som 4 ohm foredragsholder. Omvendt, kunne en forsterker ment for 8 ohm laster passere for mye strøm hvis du bruker moderat til høye nivåer med 4 ohm høyttalere, som ville smelte sin produksjon transistorer. Derfor er det viktig å helt forstår utdataene begrensninger av forsterkeren som skal brukes, i tillegg til begrunnelsen for å endre høyttalerimpedans i første omgang - enten opp eller ned.

Serien eller parallell koblet

Den beste og enkleste måten å oppnå ønsket impedans for et system er å spille med antall drivere og tilhørende konfigurasjonsinnstillinger. For eksempel, hvis to 4 ohm høyttalerdrivere er koblet i serie (forsterker pluss til høyttaler 1 pluss, høyttaler 1 felles for høyttaler 2 i tillegg høyttaler 2 felles for forsterker felles), systemet impedansen blir 8 ohm. Koblet i parallell (forsterker pluss å høyttalere 1 og 2 pluss, og begge høyttalerne 1 og 2 felles for forsterker felles), totalt impedansen er 2 ohm. Fire 4 ohm høyttalere med to parallelle tilkoblede par koblet i serie vil resultere i--Ja, 4 ohm over igjen. To parallelle tilkoblede 4 ohm høyttalere koblet i serie med en 4-Ohms høyttaler vil gi en 6 ohm system. To serien tilkoblede 4 ohm høyttalere parallelt med en 4-Ohms høyttaler vil gi 2,67 ohm. Formlene er enkel: For serien tilkoblede høyttalerne, bare legge alle impedans verdiene, periode. For parallell tilkoblede høyttalerne, bryte ut kalkulatoren vil det være: 1/R totalt er lik 1/R (høyttaler 1) pluss 1/R (høyttaler 2) pluss 1/R høyttaler 3... og så videre.

Beskytter forsterkeren

Mens sette en 4-Ohms høyttaler på en 8 ohm forsterker er risikabelt, er en 8 Ohms høyttaler med en forsterker designet for 4 ohm OK, selv om det høyeste oppnåelige volumet kan være lavere.