Nnywellness.com

Hvordan ta levering på en bil som ikke er får finansiert


Du nettopp har kjøpt din nye bil og besluttet at leasing eller finansiering ikke var riktig for deg, så du besluttet å betale kontant i stedet. Tar levering av den nye bilen er enkel og lett; du trenger bare å sørge for at forhandleren har gjort alt de burde ha gjort før du tar levering av den nye bilen.

Instruksjoner

Hvordan ta levering av nye bilen

• Kontakte forhandleren forhånd. Kontroller at forhandleren har bilen klar til å hente. De bør har hadde det satt gjennom P.D.I. (før levering inspeksjon) fra deres avdeling, fullt detaljert både innenfor og utenfor og sette en full tank med gass i din nye bil.

• Ta din forsikringskortet med deg hvis du ikke har allerede gitt det til forhandleren. De vil ikke slipper du den nye bilen uten bevis for forsikring før du kjører den av mye. Hvis du ikke har noen forsikring, må du ringe en forsikring agent og gi dem VIN # av kjøretøyet du vil plukke opp.

• Gi deg selv en time for selgeren å vise deg hvordan alt på den nye bilen fungerer. Kontroller at du får en grundig walk-rundt av bilen, viser deg hvordan alle funksjonene fungerer, inkludert små ting som hvordan å åpne gasstanken og åpne din bagasjerommet.

• Har selgeren gi deg en oppfølging telefon om en uke etter at du tar levering av den nye bilen, i tilfelle du har spørsmål som ikke ble besvart når du plukket den. Mange ganger, etter at du gi deg selv en uke eller så spille med alt, har du mange flere spørsmål som må svare.

• Få service manager's informasjon hvis du planlegger service bilen på som forhandler. Dette kan være en av de mest frustrerende delene av bileiere. Bli kjent med en av de service lederne vil bidra til å unngå å få runaround når du prøver å planlegge bilen regelmessig vedlikehold. Også, hvis du har service-relaterte spørsmål, ville selgeren vet svaret, så kunne direkte kontakt service manager vil være nyttig.

Tips og advarsler

  • Har dealership stempel boken din garanti slik at du ikke får problemer nedover veien med serviceavdelingen.
  • Alltid gjøre en walk-rundt med selgeren, og kontroller at bilen er bulker, dings, riper, eller andre typer flekker at forhandleren kan ha gjort til den nye bilen.
  • Hvis det er noen problemer når plukke opp din nye bil, har dealership sette det på din "Due Bill" skriftlig. Det er ingen forvirring om hva som ble sagt måten noen løfter om å løse problemer med bilen er skriftlig.